Domainit .com, .net, .org ja .eu nyt vain 6,60e +alv. / 1.vuosi. Tilaa heti!

Asiakastarina: MySpeaker järjestää maailmanluokan puhujia tilaisuuksiin

Kaisa Huttunen

WP-Cloudissa pyörivistä sivMySpeaker on yksi monista WP-Cloudissa pyörivistä sivustoista. Tässä haastattelussa MySpeakerin tietohallintajohtaja Mikko Pennanen kertoo heidän toiminnasta ja verkkosivujen merkityksestä puhujatoimistolle.

MySpeaker logo

Mikä on MySpeaker?

MySpeaker Oy on puhujatoimisto, joka on perustettu vuonna 2018. Yritys järjestää esimerkiksi laadukkaita puhujia ja juontajia erilaisiin tilaisuuksiin sekä tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia valmennuksia yrityksille. He järjestävät tapahtumia myös itse ja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta auttavat pääsääntöisesti yrityksiä mieleenpainuvan tapahtumasisällön suunnittelussa ja toteuttamisessa.

MySpeaker on vakiinnuttanut asemansa nopeasti ja saanut listoilleen kattavan joukon tunnettuja kotimaisia sekä ulkomaisia puhujia. Puhujina löytyy muun muassa löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degerman, FightBack Pekka Hyysalo, Iron Maidenin laulajanakin tunnettu Bruce Dickinson ja liikemies Sir Richard Branson.

Mikko: ”MySpeaker on puhuja- ja valmennustoimisto. Meidän puoleen kääntyvät ihan tavalliset yritykset, kun he haluavat sisältöä tapahtumiinsa. Tunnettuja puhujia, kun ei ihan netistä noin vaan saa. Me hoidetaan myös aikataulutus, puhujabriiffit ja helpotetaan näin sitä yritystä sekä annetaan heille mielenrauha keynote-puhujan / juontajan osalta. Toki autamme yrityksiä myös valmennuksien osalta, joita suurin osa puhujistamme tekee.

Monet puhujat myös haluavat, että joku hoitaa heidän puolestaan kaiken. Esimerkiksi Arman Alizad on todella monessa mukana, tv-jutuissa ja puhujakeikoilla, eikä hän siksi pystyisi hoitamaan kaikkea itse.

MySpeakerin puhujia, kuvassa Arman Aliza, Jussi Heikelä, Markku Pykäläinen ja Joni Jaakkola.

MySpeakersin perustajina toimivat Johan Sjöstrand, Sebastian Wardi, Olli Bergman, Susanna Suorsa ja André Noël Chaker. Idea perustamiseen lähti siitä, että haluttiin tehdä hommia enemmän omalla tavalla. Haluamme järjestää myös koulutuksia puhujille, jotta heistä tulisi parempia puhujia ja täten omaisivat paremmat taisteluvälineet globaaleilla markkinoilla.

Me tehdään yhteistyötä kansainvälisen puhujatoimiston CSA Celebrity Speakersin kanssa, joten toimitaan myös suomalaisille puhujille ponnahduslautana ulkomaille. Meksiko on varmaan eksoottisimpia paikkoja, missä ollaan toimittu. Halutaan vahvasti mukaan myös digimaailmaan.”

Miten olette luoneet näin vakuuttavan verkoston?

Mikko: ”Monilla meistä on kokemusta puhumisesta ja monet puhujat onkin saatu ystävyyden avulla. Puhujat ovat halunneet lähteä mukaan tukemaan tätä juttua. Monet heistä ovat myös tykänneet siitä, miten MySpeaker toimii eri tavalla. Nyt meillä alkaa olla jo positiivinen haaste, että paljon puhujia kääntyy meidän puoleen ulkomaita myöten.”

Onko puhujille kysyntää ympäri vuoden?

Mikko: ”Puhujia varataan ihan ympärivuoden. Esimerkiksi yrityksellä voi olla 200 hengen myynnin kick-off-tapahtuma, johon halutaan panostaa. Voi olla myös kesäjuhlia ja tuotelanseerauksia, joihin tarvitaan juontajia. Vuoden alussa monilla on tietysti näitä kick-off-tapahtumia, joten vuoden alku on usein kiireisintä.”

Vastaat teidän kotisivuistanne, kerrotko Mikko hieman taustastasi?

Mikko: ”Oma tausta ei ole ihan se perinteisin IT-puolelle. Olen aiemmin opiskellut logistiikka-alaa sekä ollut miescheerleader ja voittanut muun muassa kaksi MM-pronssia. Olen myös stuntmies, joten minua näkee jonkun verran tv-puolenkin jutuissa, kuten myös normaaleimmissa jutuissa, esimerkiksi Ennätystehtaassa ja Mental Samurai Suomessa. ”

Mikä merkitys verkkosivuilla on MySpeakerille?

Mikko: ”Verkkosivut on kaikki kaikessa. Jos nettisivuja ei ole tai ne kaatuu ja kadotaan Googlesta, se on käytännössä tulipalo meille. Vanhalla hostingilla kaikki ei aina toiminut, niin lähdin sitten selvittelemään vaihtoehtoja ja Zoner löytyi tätä kautta.

Heti alusta asti meillä on ollut mielessä se, että halutaan tuoda webinaareja ja striimejä. Jopa nykyiset toimitilat on valittu niin, että ne sen mahdollistavat. Ei ole järkeä lennättää esimerkiksi Henkka Hyppöstä keikalle Kuusamoon, jos hänellä on vaikka kaksi keikkaa Helsingissä. Ideana on säästää matka-ajoissa ja tietysti myös ympäristöä.”

Miksi valitsitte juuri WP-Cloud-palvelun?

Mikko: ”Rupesin tutkimaan, että mikä olisi hyvä vaihtoehto nykyiselle hostingille ja törmäsin erittäin monessa lähteessä Zoneriin. Zonerille siirtyminen on ollut yksi parhaimpia päätöksiä mitä olen tehnyt. Hommat vaan toimivat erittäin hyvin. Jos sivut ovat minuutin alhaalla, Zonerilla ollaan heti hereillä.”

Kuinka yhteistyö on sujunut Zonerin kanssa?

Mikko: ”Tosi hyvin! Chatti on huikea ja asiakaspalvelu ihan 10/10. Toki on tilanteita, että kaikkea ei voida tehdä heti, mutta silloinkin asiakaspalvelu kertoo, että miksi asiat tapahtuvat näin. Siinä oppii myös itse todella paljon. Jos vois sanoa näin, että kasvat asiakkaana siinä kyljessä, kun menet kysymään neuvoa.

Nostan myös hattua siitä, että Facebookin WordPress/WooCommerce-ryhmässä Zonerin porukka auttaa toisia, olivatpa he asiakkaita tai ei. Sen verran luotettiin Zoneriin, että otettiin myös loppuvuodesta Ruotsin puolen sivuston hosting heiltä.”

Kiitos Mikko! MySpeakerin sivuihin voi tutustua tarkemmin täällä: www.myspeaker.fi