Domainit .com, .net, .org ja .eu nyt vain 6,60e +alv. / 1.vuosi. Tilaa heti!

Asiakastarina: Suomen kovin kalastusopas

Juuso Kataja

Tämänkertaisessa asiakaskertomuksessamme itsestään ja kokemuksistaan kertoo meille kalastusopas Markku Tiusanen, jonka kotisivut siirtyivät alkuvuodesta Zonerin palvelimille.

Markku on kaikilla mittareilla myös kiistatta yksi Suomen kovimmista kalastajista ja kalastusoppaista.

Kotisivut yhä tärkeässä roolissa asiakkaiden hankinnassa

Terve Markku, esitteletkö alkuun hieman itseäsi?

”Olen 56-vuotias kalastusopas Vantaalta. Pääasiallinen toiminta-alueeni on Suomenlahti Tammisaaresta Loviisaan, missä kalastamme haukea, ahventa, kuhaa ja taimenta. Nimeni voi olla tuttu Metsästys & Kalastukseen ja muihin kalastusalan lehtiin kirjoittamistani artikkeleista, eri messujen esiintymisistä tai vaikkapa Radiosuomen kalastusilloista.”

Kerrotko hieman omista / asiakkaidesi ennätyskaloista?

”17 vuoden opasurani aikana veneessäni on käynyt isompia ja pienempiä kaloja. Usein olemme onnistuneet löytämään asiakkaille uuden ennätyskalan ja sehän on tietysti aina yhtä hieno kokemus. Tänä keväänä asiakkaitteni parhaita saaliita olivat 5,4 kg meritaimen ja ennen kaikkea 9,4 kg painanut kuha, mikä on suurin tiedossani oleva merialueelta vapakalastusvälinein pyydetty kuha. Saajana oli muuten nainen ja tuo valtava kala oli hänen elämänsä ensimmäinen kuha. Omista ennätyskaloista on jäänyt parhaiten mieleeni 8,9 kg meritaimen.”

Kuinka tärkeässä roolissa kotisivut ovat kalastusoppaalle?

”Sosiaalinen media, ennen kaikkea Facebook, on kasvattanut merkitystään kalastusoppaiden markkinoinnissa. Kotisivut on mielestäni kuitenkin yhä edelleen erittäin tärkeä markkinointikanava, sillä niistä saa parhaimman yleiskuvan oppaasta ja hänen tarjoamistaan palveluista. Varsinkin vanhempien asiakkaiden tavoittamisessa kotisivut on edelleen ehdoton ratkaisu.”

Voitit vuonna 2016 yhdessä Antti Anttilan kanssa, ehkä Euroopan isoimman kalastuskilpailun World Predator Classicin. Onko menestys näkynyt opaspalveluiden kysynnässä?

”On vaikea sanoa yhden yksittäisen tapahtuman merkitystä palvelujen kysynnässä. Oppaan tunnettavuus syntyy lukuisten toistojen kautta. Yksi esiintyminen messuilla tai kisavoitto ei vielä paljoa merkitse, mutta kun niille tulee riittävästi jatkumoa ja nimi nousee esille mahdollisimman monissa yhteyksissä, on sillä merkitystä asiakasvirtoihin.”

Vaihdoit hiljattain webhotellin meille, mitkä olivat syyt vaihdon takana?

”Sivusto toimi aiemmin Yhdysvalloissa sijaitsevalla palvelimella ja heidän kanssaan asiointi oli hyvin kankeaa. Varsinkin sähköpostin toimivuuden kanssa oli ongelmia. Kun sivusto uusittiin kokonaisuudessaan, tuli ajankohtaiseksi siirtää myös muut sivustoon liittyvät palvelut kotimaiselle palveluntarjoajalle.”

Mitkä ovat olleet kokemuksesi Zonerin palveluista?

”Olen ollut erittäin tyytyväinen asiakaspalveluun. Sain hyvin apua sähköpostien kytkemiseksi ja alkuvaiheen jälkeen palvelut ovat toimineet taustalla huomaamatta ja ongelmitta.”

Kiitos Markku. Kaikkien kalastuksesta kiinnostuneiden kannattaakin tutustua palveluihin osoitteessa: kalastuspalvelut.com Markun kalastuspalvelut.com sivusto toimii WordPress -julkaisujärjestelmällä, joka onkin tänä päivänä ylivoimaisesti suosituin kotisivujen taustajärjestelmä. Suosittelemme sen ylläpitoratkaisuksi WordPress-optimoituja WP-Cloud -pakettejamme, jotka sisältävät nopean oman palvelimen lisäksi myös WordPress-päivitykset toimivuustestauksineen.