Kotimainen
fi domain

Yrittäjä valitse fi verkkotunnus nyt vain 12 € / 1.vuosi +alv.

Kotimainen .fi verkkotunnus tekee yrityksestä luotettavan

Fi-domain on Suomen internet-maatunnus, joka on ollut käytössä aina vuodesta 1986 lähtien. Domain FI on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin (entinen Ficora) hallinnoima.

.fi-verkkotunnus on luonteva valinta suomalaisille toimijoille, kuten yrityksille ja yhteisöille. Fi-domain toimii hyvin myös sellaisille yrityksille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa Suomeen tai vaikkapa avata oman sivuston suomalaisille käyttäjille.

Olemme koonneet tälle sivulle tärkeää tietoa fi-verkkotunnukseen ja sen rekisteröintiin liittyen. Autamme myös mielellämme kaikissa muihin verkkotunnuksiin liittyvissä asioissa, yleisimpiin kysymyksiin löydät vastauksen domain sivulta.

.fi

12 € / vuosi
24€ / vuosi

.se

12 € / vuosi
24€ / vuosi

.eu

12 € / vuosi
24€ / vuosi

.nl

12 € / vuosi
24€ / vuosi

.de

12 € / vuosi
24€ / vuosi

.nu

12 € / vuosi
24€ / vuosi

Kaikki hinnat alv. 0%

25 000

tyytyväistä asiakasta

4.5/5

arvosana asiakkailta

24/7

asiakaspalvelu

30pv

tyytyväisyystakuu

Virallinen .fi-verkkotunnusvälittäjä

Toimimme Traficomin valtuuttamana virallisena fi-verkkotunnusvälittäjänä ja hoidamme puolestasi kaiken tarpeellisen verkkotunnuksen rekisteröintiin liittyen.

Hoidamme asiakkaamme puolesta: verkkotunnuksen rekisteröimisen, verkkotunnukseen liitettyjen tietojen päivittämisen, verkkotunnuksen uusimisen, verkkotunnuksen siirtämisen käyttäjältä toiselle ja verkkotunnuksen irtisanomisen.

Ääkkösiä sisältävät fi-verkkotunnukset

Fi-domainit ovat voineet sisältää ääkkösiä eli å, ä ja ö -kirjaimia aina vuodesta 2005 lähtien. Suosittelemme kuitenkin aina rekisteröimään ensisijaisen verkkotunnuksen ilman ääkkösiä.

Huomaathan, että esimerkiksi verkkotunnukset ääkköset.fi ja aakkoset.fi ovat kaksi erillistä, eli ne täytyy rekisteröidä erikseen.

Siirrä fi-domain Zonerille

Fi-verkkotunnukset voi helposti siirtää niin kutsutun välittäjänvaihtoavaimen avulla. Saat välittäjänvaihtoavaimen nykyiseltä palveluntarjoajaltasi.

Voit ilmoittaa sen jo tilausvaiheessa. Tällöin fi-domain siirtyy nopeammin Zonerille ja pääset hallinnoimaan sitä palveluidemme kautta.

Rekisteröi myös muut domainit

Yleensä kannattaa rekisteröidä fi-domainin lisäksi muut tunnetut päätteet, esimerkiksi .com, .org tai .se. Rekisteröitävien päätteiden valinta kannattaa tehdä yrityksen tai organisaation toimialueen perusteella.

Rekisteröi oma fi-domain helposti

1. Tarkista, onko haluamasi fi-verkkotunnus vapaana.

2. Täytä tarvittavat tiedot ja varaa vapaa fi-domain.

3. Hoidamme rekisteröinnin ja domainin ylläpidon puolestasi

Huomioithan, että emme voi taata verkkotunnuksen saatavuutta kaikissa tilanteissa. Domainhaku pyrkii näyttämään sen hetkisen tilanteen saatavuudesta, mutta tuloksissa voi olla rekistereistä johtuvia virheitä. Osa verkkotunnuksista voi olla myös ns. premium domaineja, jotka näkyvät vapaina, mutta joita korkeamman hinnan vuoksi ei voida toimittaa asiakkaille sivuilla näkyvään hintaan.

.fi-verkkotunnus – usein kysytyt kysymykset

Millainen fi-verkkotunnus voi olla?

Verkkotunnuksen tulee olla 2-63 merkkiä pitkä.

Sallittuja merkkejä ovat kirjaimet, numero, väliviivat (-) , kansalliset merkit å, ä ja ö sekä Suomessa puhuttavien saamenkielten merkit.

Väliviiva ei voi olla ensimmäinen tai viimeinen merkki.

Vaikka verkkotunnus voi sisältää kansallisia merkkejä, on suositeltavaan rekisteröidä ensisijainen verkkotunnus ilman minkäänlaisia erikoismerkkejä, sillä kaikki selaimet, ohjelmistot ja laitteet eivät mahdollista niiden käyttämistä. Katso, kuinka valita hyvä verkkotunnus.

Miten fi-verkkotunnus rekisteröidään?

.fi-domain rekisteröidään aina Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin valtuuttaman verkkotunnusvälittäjän, kuten Zonerin, kautta.

Miten varmistaa fi-verkkotunnuksen lainmukaisuuden?

Rekisteröitävä fi-domain ei saa loukata suojattua nimeä tai tavaramerkkiä. Verkkotunnuksen hakijan tulee tarkistaa tämä ennen verkkotunnuksen tilausta. Suojattuja nimiä ja tavaramerkkejä ovat esimerkiksi seuraavat:

– Suomen kauppa-, tavaramerkki-, yhdistys-, säätiö- tai puoluerekisteriin merkityt nimet.
– Julkisyhteisön, valtion liikelaitoksen, julkisoikeudellisen yhdistyksen nimet.
– Vieraiden valtioiden edustojen ja niiden toimielimien nimet.
– Toiminimi- ja tavaramerkkilaissa tarkoitetut vakiintuneet nimet, toissijaiset tunnuksen ja tavaramerkit.
– EUIPO:n tavaramerkkirekisteriin merkityt EU-alueen tavaramerkit.

Voit tarkistaa suojatut nimet Traficomin ohjeiden mukaisesti täältä.

Kuka voi rekisteröidä .fi-verkkotunnuksen?

Verkkotunnus .fi on mahdollista kenen tahansa rekisteröidä. Sen rekisteröinnille ei ole rajoituksia kansallisuuteen tai asuinpaikkaan katsoen. Verkkotunnus ei kuitenkaan saa loukata Suomessa suojattuja nimiä tai EU:n alueella voimassa olevia tavaramerkkejä, eli hakijan tulee varmistaa domainin lainmukaisuus.

Miten fi-domain uusitaan?

Fi-verkkotunnus rekisteröinti on voimassa yhden (1) vuoden kerrallaan. Uusimme verkkotunnuksen automaattisesti puolestasi, eli verkkotunnus säilyy omistuksessasi automaattisesti.

Tarvitsetko apua palveluiden valitsemisessa?

Oletko aloittamassa yritystä, blogia tai verkkokauppaa? Me autamme sinut alkuun!

25 000

tyytyväistä asiakasta

4.5/5

arvosana asiakkailta

24/7

asiakaspalvelu

30pv

tyytyväisyystakuu