Miten siirrän domainin Zonerille?

Ohje tarkistettu: 22.6.2021

Domainin eli verkkotunnuksen siirto palveluntarjoajalta toiselle onnistuu helposti. Siirtoon tarvitaan kuitenkin muutamia toimenpiteitä, jotka vaihtelevat hieman valitusta domainista.

Tässä ohjeessa käymme läpi domainin siirtämiseen liittyvät toimenpiteet.

Suomalaisen .fi domainin siirto

Suomalainen .fi domain siirretään välittäjältä toiselle niin kutsutun välittäjänvaihtoavaimen avulla. Toimittakaa tämä avain meille, joko tilauksen yhteydessä tai jälkikäteen sähköpostilla.

Välittäjänvaihtoavaimen saatte vanhalta palveluntarjoajaltanne pyynnöstä. Mikäli et tiedä, kuka domainin nykyinen välittäjä on, voit tarkistaa sen ohjeemme avulla. Mikäli verkkotunnuksella ei ole vielä lainkaan välittäjää, saatte tarvittavan välittäjän vaihtoavaimen Traficomin asiakaspalvelusta.

Välittäjänvaihtoavaimen avulla saamme liitetty’ domainin hallintaamme ja hoidamme jatkossa sen hallinnointia, kuten jatkorekisteröinnin ja nimipalvelinten muutokset. Oletuksena säilytämme domainin nimipalvelimet aluksi ennallaan, jolloin liikenne ohjautuu yhä vanhaan palveluun.

Voitte siis rauhassa siirtää sivustonne / luoda tarvittavat asetukset kuntoon. Kun kaikki on valmista siirron osalta, vaihdamme verkkotunnuksen nimipalvelimet osoittamaan palveluumme erillisestä pyynnöstänne / hyväksynnästänne.

Nimipalvelinten vaihtamisen jälkeen, kestää noin 24h, jonka aikana operaattoreiden nimipalvelintiedot päivittyvät ympäri maailmaa. Tämän 24h kuluessa voi liikennöinti ohjautua hieman sattumanvaraisesti, joko vanhaan tai uuteen palveluun.

Kansainvälisten verkkotunnusten, kuten .com ja .net siirto

Kun kyseessä on .com domain tai jokin muu kansainvälinen verkkotunnus, ilmoittakaa nykyiselle palveluntarjoajalle palveluntarjoajan vaihtumisesta ja pyytäkää poistamaan domainin turvalukitus (Registrar Lock) ja pyytäkää domainin siirtoavain (tunnetaan muun muassa nimillä: Transaction ID, Domain password, Auth-id, EPP key). Toimittakaa avain meille tilauksen yhteydessä tai jälkikäteen sähköpostilla.

Tämän jälkeen haemme domainin siirtoa ja siirrosta lähtee sähköinen vahvistuspyyntö sekä domainin omistajan sähköpostiosoitteeseen että domainille merkityn teknisen kontaktin (yleensä vanha palveluntarjoaja) sähköpostiosoitteeseen. Huom! Tähän sähköpostiin tulee jomman kumman tahon vastata myöntävästi, että siirtoprosessi alkaa. Siirto kestää tavallisesti 1-7 päivää.

Kuinka itse kotisivujen siirto etenee?

1. Tilaa sivuiltamme alkuun sinulle sopiva palvelu, kuten webhotelli tai WordPress-optimoitu ylläpito.

Valitse tilauksen yhteydessä Haluan siirtää voimassaolevan verkkotunnuksen, jolloin lomakkeella kysytään myös tarvittavaa avainta domainin siirtoon. Avaimen voi toimittaa myös jälkikäteen sähköpostitse.

2. Saat pian tilauksen jälkeen tunnukset tilaamaasi palveluun. Tunnukset saatuasi voit siirtää omaan tahtiin web-sivusi palvelimelle. Mikäli valitsit tilauksen yhteydessä vaihtoehdon, että Zoner hoitaa sivustosi siirron, on asiakaspalvelijamme sinuun erikseen yhteydessä siirtoon liittyen.

Aloitamme verkkotunnuksen siirtoprosessin heti, kun olemme saaneet tarvittavat kriteerit täytettyä (katso ylempää). Ennen verkkotunnuksen siirtoa, voit katsella ja käyttää sivustoasi väliaikaisen osoitteen avulla, joka löytyy palvelun tunnusviestistä.

3. Kun domain on siirtynyt meidän hallintaan, ja olette tehneet tarvittavat toimenpiteet, (vanhojen sivujen siirto, sähköpostitilien luonti yms) voimme vaihtaa verkkotunnuksenne osoittamaan uudelle palvelimelle pyynnöstänne.

Voit nopeuttaa verkkotunnuksen näkymistä palvelussamme, pyytämällä entistä palveluntarjoajaasi vaihtamaan verkkotunnukselle meidän nimipalvelimet. Näin domain osoittaa jo valmiiksi Zonerin palveluun ja siirto voidaan suorittaa taustalla.

Vanhan palvelun irtisanominen

Huomioittehan, että emme pysty irtisanomaan vanhoja palveluitanne automaattisesti, vaan teidän tulee tehdä niiden osalta tarvittava irtisanominen itse vanhalle palveluntarjoajalle. Suosittelemme varmistamaan ennen vanhan palvelun päättymistä, että verkkotunnus on siirtynyt kokonaisuudessaan ja olette kopioineet ja siirtäneet kaikki tarvittavat sivustot ja sähköpostit.