Miten asennan sähköpostin Windowsin sähköpostisovellukseen?

Ohje tarkistettu: 22.6.2021

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka saat sähköpostit käyttöösi, kun ohjelmistona on Windowsin oma sähköpostiohjelma. Jos sinulla ei ole vielä sähköpostia, tutustu Zoner Sähköposti -palveluun – saat sähköpostin helposti käyttöösi omalla verkkotunnuksellasi.

Windowsin sähköpostiohjelma

Avaa aluksi kyseinen sähköpostiohjelmisto. Sovellus löytyy Windows 10 tai 11 -käyttöjärjestelmistä etsimällä sähköpostia.

1. Luodaan sähköpostitili

Luodaan aluksi uusi sähköpostitili ohjelmistoon. Klikkaa Tilit (jos valikko on supistettuna, klikkaa ratas-kuvaketta) ja sitten avautuvasta ikkunasta Lisää tili.

2. Valitse avautuvasta ikkunasta kohta Lisäasetukset.

3. Valitse Internet-sähköposti.

4. Täytä seuraavaksi käytetyn sähköpostipalvelun tiedot.

Mikäli käytät sähköpostiasi Zonerin webhotellin kautta, valitse kohta a). Mikäli käytät sähköpostiasi erillisen Zoner Sähköpostipalvelun kautta, valitse kohta b).

A) Webhotellikäyttäjät

• Sähköpostiosoite: Asennettava sähköpostiosoite.
  • Käyttäjänimi: Asennettava sähköpostiosoite.
  • Salasana: Sähköpostin salasana.
  • Tilin nimi: Nimi, joka näkyy sovelluksessa tilin nimenä.
  • Käytä tätä nimeä viestin lähettämiseen: Nimi, joka näkyy viestin vastaanottajalle.
  • Saapuvan sähköpostin palvelin: mail.zoner.fi
  • Tilin laji: IMAP4
  • Lähtevän (SMTP) sähköpostin palvelin: mail.zoner.fi
  • Lähtevän postin palvelin vaatii todennusta: Kyllä
  • Käytä samaa käyttäjänimeä ja salasanaa sähköpostin lähettämiseen: Kyllä
  • Edellytä SSL-salausta saapuvalle sähköpostille: Vapaavalintainen
  • Edellytä SSL-salausta lähtevälle sähköpostille: Vapaavalintainen

B) Zoner Sähköposti -käyttäjät

• Sähköpostiosoite: Asennettava sähköpostiosoite.
  • Käyttäjänimi: Asennettava sähköpostiosoite.
  • Salasana: Sähköpostin salasana.
  • Tilin nimi: Nimi, joka näkyy sovelluksessa tilin nimenä.
  • Käytä tätä nimeä viestin lähettämiseen: Nimi, joka näkyy viestin vastaanottajalle.
  • Saapuvan sähköpostin palvelin: posti.zoner.fi
  • Tilin laji: IMAP4
  • Lähtevän (SMTP) sähköpostin palvelin: posti.zoner.fi
  • Lähtevän postin palvelin vaatii todennusta: Kyllä
  • Käytä samaa käyttäjänimeä ja salasanaa sähköpostin lähettämiseen: Kyllä
  • Edellytä SSL-salausta saapuvalle sähköpostille: Kyllä
  • Edellytä SSL-salausta lähtevälle sähköpostille: Kyllä

Klikkaa Kirjaudu sisään. Tilin luominen on valmis.

Ongelmia tilin aktivoimisessa?

Jos luotua tiliä ei näy, et voi painaa Kirjaudu sisään -painiketta tai esiintyy muita ongelmia, tarkista Windowsin tietosuoja-asetukset. Löydät ne kohdasta Asetukset -> Tietosuoja -> Sähköposti.

Kuvassa nuolella merkityt kohdat täytyy asettaa Käytössä-asentoon.

Tutustu myös muut sähköpostiohjelmat.