Kuvakoon pienentäminen Imagify-lisäosalla WordPressissä

Imagify on tehokas ja helppokäyttöinen työkalu WordPress-sivuston kuvien koon optimointiin. Kuvakoon pienentäminen Imagifylla nopeuttaa sivustoasi säilyttäen samalla kuvien hyvän laadun. Tässä oppaassa kerromme, miten kuvien pienentäminen Imagify-lisäosalla onnistuu.

1. Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliisi

• Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliisi ylläpitäjän tunnuksillasi. Pääset sinne helposti WP.onen kautta klikkaamalla WP Admin -painiketta:
  • Voit kirjautua sisään myös seuraavan osoitteen kautta, jos korvaat siihen oman verkkotunnuksesi ja sen verkkotunnuspäätteen: verkkotunnus.com/wp-admin

2. Mene Lisäosat-sivulle

• Mene WordPress-hallintapaneelissasi sivulle Lisäosat (Plugins).

3. Lisää uusi lisäosa

• Klikkaa Lisää uusi lisäosa (Add New Plugin).

4. Hae Imagify

• Kirjoita hakukenttään Imagify

5. Asenna ja aktivoi

• Klikkaa Asenna nyt (Install Now) Imagify-kohdan vierestä. Asennuksen valmistuttua aktivoi lisäosa samaan kohtaan ilmestyvästä Ota käyttöön (Activate) -napista.

6. Luo Imagify-tunnus

• Siirry aktivoinnin jälkeen vasemmanpuoleisesta valikosta kohtaan Lisäosat (Plugins). Sivun yläosassa näkyy nyt Imagify-palkki.
  • Luo Imagify-tunnus noudattamalla ohjeita. Klikkaa ensin Sign up, it’s free -painiketta. Syötä sähköpostiosoitteesi saadaksesi API-avaimen. Klikkaa sen jälkeen I have my Api Key -painiketta ja syötä koodi, jonka sait sähköpostiisi.

Imagifyn asetusten muuttaminen

1. Mene Imagifyn asetuksiin

• Mene WordPress-hallintapaneelisi yläreunasta kohtaan Imagify

2. Muokkaa halutessasi asetuksia

• Määritä haluamasi asetukset. Voit esimerkiksi valita, että kuvakoon pienentäminen tehdään automaattisesti, jos rastitat Auto-optimise images on upload. Jos taas haluat, että optimoidut kuvat näyttävät tismalleen samalta kuin alkuperäiset, ja kuvien laatu merkitsee sinulle enemmän kuin sivuston suorituskyky, rastita Lossless Compression

Kuvakoon pienentäminen Imagify-lisäosalla

1. Avaa mediakirjastosi

• Mene WordPress-hallintapaneelisi vasemmanpuoleisesta valikosta kohtaan Media.

2. Valitse optimoitava kuva

• Valitse kuva, jonka haluat optimoida, tai lataa uusi kuva.

3. Optimoi kuva

• Pienennä kuvan kokoa klikkaamalla kuvan oikealla puolella olevasta ruudusta Optimize-painiketta.

4. Katso tulokset

• Imagify käsittelee kuvan ja näyttää tulokset, mukaan lukien uuden tiedostokoon.

Massa-optimointi

Kuvan tiedostokoon pienentäminen voidaan tehdä suurelle määrälle kuvia kerralla, kun käytetään massa-optimointia:

1. Siirry Imagify-asetuksiin

• Mene WordPress-hallintapaneelisi yläreunasta kohtaan Imagify

2. Tarkista asetukset ja siirry massa-optimointiin

• Tarkista asetukset, sillä niitä käytetään myös massa-optimoinnissa. Sen jälkeen vieritä alas ja klikkaa Save & Go To Bulk Optimizer -painiketta.

3. Aloita massa-optimointi

• Klikkaa Imagif’em all -painiketta optimoidaksesi kaikki mediakirjastosi kuvat. Jos haluat optimoida vain osan kuvista, klikkaa ensin vihreällä pohjalla olevaa Choose your folders to optimise -painiketta ja valitse kansiot, joiden kuvat haluat optimoida.

4. Katso tulokset

• Kun kuvakoon pienentäminen on tehty kaikille kuville, Imagify näyttää yhteenvedon tuloksista.