Miten asetan WordPress-sivuston huoltotilaan?

Ohje tarkistettu: 13.12.2019

Erittäin yleinen kysymys asiakaspalveluumme on; ”kuinka saan suojattua rakenteilla olevan sivustoni, niin ettei se näy ulkopuolisille”.

WordPress sivuston asettaminen huoltotilaan, mahdollistaa juuri tämänkaltaisen operaation, eli kotisivuston rakentamisen rauhassa muiden katseilta.

Tässä kirjoituksessa ohjeistamme, kuinka WordPress julkaisujärjestelmällä toteutetun sivuston saa asetettua huoltotilaan.

Kuinka WordPress huoltotila toimii?

Helpoiten huoltotilan saa otettua käyttöön, asentamalla WordPress -asennukseen erillisen lisäosan toimintoa varten.

Kun huoltotila on päällä, vain WordPress -hallintaan sisäänkirjautuneet käyttäjät pääsevät näkemään sivuston normaalisti. Muille näytetään kustomoitavaa sivua, jolla informoidaan sivuston olevan tulossa, rakenteilla yms.

Mistä löydän huoltotila -lisäosan?

Toimivia lisäosia löytyy useita, ja tässä kirjoituksessa valitsimme käyttöön lisäosan, joka kulkee nimellä: Maintenance. Asentaminen onnistuu suoraan WordPress -hallintapaneelista käsin.

Kuten aina ennen lisäosien asentamista, kannattaa vertailla eri lisäosien saamia arvosteluja, seurata koska lisäosaa on viimeksi päivitetty ja varmistua, että sitä päivitetään myös jatkossa. Näin vältytään mahdollisista tietoturvaongelmilta.

Muistathan myös aina päivittää käyttämäsi lisäosat viimeisimpiin versioihin sekä poistaa sellaiset lisäosat kokonaan sivustolta, joita et enää tarvitse.

Huoltotila -lisäosan asentaminen WordPressiin

Kirjaudu sisään WP-asennuksen hallintapaneeliin ja valitse osio: Lisäosat → Lisää uusi
Jos käytät WordPressiä englanniksi, on osio nimeltään: Plugins → Add new

1. Aloita asentaminen etsimällä haluttua lisäosaa, sivun oikeasta yläkulmasta löytyvän Etsi -kentän avulla. Tässä asennuksessa kirjoitamme kenttään siis Maintenance.

2. Valitse tämän jälkeen haluamasi lisäosa listan ehdotuksista ja paina Asenna nyt

3. Kun WordPress on asentanut lisäosan, saat onnistumisesta erillisen ilmoituksen. Sinun tulee vielä aktivoida lisäosa, valitsemalla: ota lisäosa käyttöön.

4. Kun lisäosa on aktivoitu, voit hallita sen omia asetuksia WordPress hallintapaneeliin ilmestyneestä Maintenance -osiosta (löytyy WordPress hallintapaneelin vasemmasta sivulaidasta). Voit helposti määrittää huoltosivulla näkyvät tekstit, oman logon sekä halutun taustakuvan ja tietysti hallita, koska huoltotila on päällä ja pois päältä.