WordPress-etusivu: Määritä sivusi logo, favicon, otsikko ja kuvaus

WordPress-etusivu, logo, favicon, otsikko ja kuvaus ovat tärkeitä elementtejä sivustosi ulkoasussa ja brändissä. Tässä ohjeessa kerromme, miten etusivun muokkaus onnistuu, ja kuinka voit lisätä tai vaihtaa sivustosi logon, faviconin, otsikon ja kuvauksen.

Etusivun muuttaminen

1. Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliisi
  • Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliisi ylläpitäjän tunnuksillasi. Pääset sinne helposti WP.onen kautta klikkaamalla WP Admin -painiketta:
  • Voit kirjautua sisään myös seuraavan osoitteen kautta, jos korvaat siihen oman verkkotunnuksesi ja sen verkkotunnuspäätteen: verkkotunnus.com/wp-admin
  1. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset (Settings) > Lukeminen (Reading)
  1. Valitse Kotisivusi näyttää (Your homepage displays) -kohdasta Sivu (a static page) -vaihtoehto ja valitse pudotusvalikosta se sivu, jonka haluat asettaa etusivuksi.
  1. Klikkaa vielä Tallenna muutokset (Save changes), niin WordPress-etusivu on muutettu.

Logon ja faviconin muuttaminen

1. Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliisi

2. Siirry vasemmanpuoleisesta valikosta sivulle Ulkoasu (Appearance) -> Mukauta (Editor/Customize)

3. Avaa kohta Sivuston identiteetti (Site Identity)

4. Aseta logo klikkaamalla Valitse logo (Choose a logo) -nappia ja valitse kuva koneeltasi tai mediakirjastostasi.

5. Alempana samalla sivulla pystyt lataamaan sivullesi faviconin Valitse sivuston kuvake (Select the site icon) -napista.

6. Tehtyäsi muutokset paina lopuksi Julkaise, niin logo ja favicon näkyvät sivuillasi.

Huom! Joissakin teemoissa logon ja faviconin muuttaminen tehdään eri tavalla. Katso siinä tapauksessa teemasi ohjeet.

WordPress-etusivun muokkaus: otsikon ja kuvauksen muuttaminen

1. Kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliisi

2. Siirry kohtaan Asetukset -> Yleiset asetukset.

3. Voit muuttaa sivustosi otsikkoa ja kuvausta tällä sivulla. Muista lopuksi tallentaa muutokset sivun alareunan Tallenna muutokset -napista.