Sivujen uudelleenohjaus WordPressissä

Tässä ohjeessa kerromme, miten sivujen uudelleenohjaus onnistuu WordPress-julkaisujärjestelmässä helposti lisäosan avulla tai .conf-tiedostolla.

Uudelleenohjaus lisäosan avulla

WordPress-sivujen uudelleenohjaus on helpointa tehdä lisäosalla. Suosittuja lisäosia tähän tarkoitukseen ovat muun muassa Redirection ja Yoast SEO. Näin WordPress-uudelleenohjaus onnistuu lisäosan avulla:

1. Kirjaudu ensin sisään WordPress-hallintapaneeliisi ylläpitäjän tunnuksillasi. Pääset sinne helposti WP.onen kautta klikkaamalla WP Admin -painiketta:

Voit kirjautua sisään myös seuraavan osoitteen kautta, jos korvaat siihen oman verkkotunnuksesi ja sen verkkotunnuspäätteen: verkkotunnus.com/wp-admin

2. Siirry vasemman valikon Lisäosat (Plugins)osioon ja klikaa Lisää uusi (Add New).

• Kirjoita hakupalkkiin ”Redirection”.
  • Napsauta Redirection-lisäosan kohdalla Asenna nyt (Install Now). Kun asennus on valmis, klikkaa samassa kohdassa Ota käyttöön (Activcate).

Kun olet aktivoinut lisäosan, löydät vasemmasta valikosta Työkalut (Tools) -osion alta Redirection-sivun, jolla pääset määrittämään uudelleenohjaussääntöjä suoritettuasi lisäosan asennuksen loppuun:

Napsauta Aloita asennus (Start Setup) ja noudata ohjattua asennustoimintoa.
Sen jälkeen napsauta Lisää uusi (Add New) ja täytä seuraavat kentät:

• Lähdesivun URL-osoite (Source URL): Anna sen sivun URL-osoite, jolta haluat uudelleenohjata.
  • Kyselyparametrit (Query Parameters): Voit jättää tämän oletusarvoiseksi ”Exact match in any order”.
  • Kohdesivun URL-osoite (Target URL): Anna sen sivun URL-osoite, jolle haluat uudelleenohjata.
  • Ryhmä (Group): Voit jättää tämän oletusarvoiseksi ” Redirections”.

Klikkaa lopuksi Lisää uudelleenohjaus (Add Redirect).

3. Testaa uudelleenohjaus: Varmista, että uudelleenohjaus toimii oikein avaamalla uusi välilehti ja siirtymällä lähdesivun URL-osoitteeseen. Sivun pitäisi ohjautua automaattisesti kohdesivun URL-osoitteeseen.

Voit muuttaa ja poistaa uudelleenohjaussääntöjä samalla Redirections-sivulla.

Uudelleenohjaus nginx.conf-tiedoston avulla

Koska WP.one-palvelimet toimivat Nginx:illä, uudelleenohjaukset määritetään hakemistossa /data/nginx/*.conf. Tiedostonimenä on hyvä käyttää “nginx.conf”, mutta mikä tahansa .conf-tiedosto toimii. Jos haluat avata tai muokata nginx.conf-tiedostoa, tarvitset siihen SSH-yhteyden.

Saat SSH-tiedot WP.one-hallintapaneelistasi (app.wp.one) menemällä ensin kohtaan Sivustot (Sites). Klikkaa sitten verkkotunnuksesi nimeä ja siirry sivulle Asetukset (Settings), josta löytyy osio SFTP/SSH.

1. Siirry NGINX-kansioon: Kun olet kirjautunut sisään SSH-yhteydellä, käytä cd komentoa vaihtaaksesi hakemiston nginx-kansioon.

2. Edit/Create nginx.conf: Joissakin tapauksissa .conf-tiedostoa ei ole olemassa. Luo se silloin tällä komennolla: nano nginx.conf (tämä komento koskee myös .conf-tiedoston muokkaamista).

Komennon suorittaminen käynnistää tiedostoeditorin, jossa uudelleenohjauskomentoja voidaan muokata ja lisätä:

3. Lisää uudelleenohjauskomennot: Sivun uudelleenohjaus voidaan tehdä käyttämällä jompaakumpaa seuraavista komennoista:

location /page-name/{

rewrite ^/(.*)$ http://www.domain.com/newpage redirect;

}

Tai

location /page-name/{

return 301 http://www.domain.com/newpage;

}

Tässä esimerkissä käytämme ensimmäistä komentosarjaa:

4. Tallenna .conf-tiedosto: Kun uudelleenohjauskomentosarjat on lisätty, .conf-tiedosto on tallennettava, jotta palvelin käynnistyy uudelleen. Voit tallentaa muutokset nanoeditorilla seuraavasti:

Paina Ctrl + O: Tämä pyytää sinulta tiedoston nimeä.

Paina sitten Enter: Tämä tallentaa tiedostoon tehdyt muutokset.

Paina lopuksi Ctrl + X: Tämä sulkee editorin ja käynnistää palvelimen uudelleen.

Huomautus: Uudelleenohjaus toimii vasta, kun palvelin on käynnistetty uudelleen.

5. Välimuistin tyhjentäminen: Välimuisti kannattaa tyhjentää sen jälkeen, kun .conf-tiedostoon on tehty muutoksia, koska sillä voidaan välttää viivästykset uudelleenohjauskomentosarjojen käyttöönotossa.

Tee välimuistin huuhtelu Nginx-kansion sisällä komennolla wp-cache-flush: