Miten otan käyttöön sivuston kehitysympäristön?

Ohje tarkistettu: 8.7.2021

WP-Cloud kehitysympäristö on tarkoitettu lisäosien, teeman sekä itse alustan turvalliseen päivitykseen. Kehitysympäristössä tehdyt muutokset eivät tee muutoksia tuotantosivuille. Näin voidaan varmistaa, että uusimmat päivitykset eivät riko sivustoa. Kehitysympäristö sopii myös loistavasti uuden teeman asennukseen ja pienimuotoiseen sivuston uudelleenrakentamiseen. Kehitysympäristöä ei ole kuitenkaan tarkoitettu kokonaan uuden sivuston rakentamiseen.

Kehitysympäristön voi ottaa käyttöön WordPress-hallinnan vasemman laidan WP-Cloud-lisäosasta valitsemalla Kehitysympäristö ja painamalla Ota kehitysympäristö käyttöön -nappia. Kun kehitysympäristöä luodaan, ilmestyy sivun yläosaan teksti ”Pyydettyä toimintoa suoritetaan. Ole hyvä ja odota muutama minuutti, jotta prosessi saadaan päätökseen taustalla.” Viesti häviää kun kehitysympäristö on luotu ja sivua vaihtaa.

Kehitysympäristön luominen, päivitys sekä vienti tuotantotilaan ottaa varmuuskopion molemmista sivuista ennen kopiontia.

Aktivoinnin jälkeen hallintapaneelin yläosaan ilmestyy valinta Tuotantotila, jota painamalla voidaan siirtyä kehitysympäristöön. Huom! jotta kehitysympäristö toimii täytyy palvelimella olla sertifikaatti haettuna.

Kehitysympäristön voi päivittää uusilla tuotantosivuston tiedoilla painamalla Päivitä kehitysympäristö -nappia, kehitysympäristön saa pois päältä painamalla Ota kehitysympäristö pois käytöstä -nappia. On suositeltavaa poistaa kehitysympäristö käytöstä kun sitä ei enään tarvita.

Kehitysympäristön voi tuoda suoraan tuotantotilaan painamalla KORVAA tuotantotila kehitysympäristön tiedoilla -nappia, tämä ominaisuus on vielä kehitysvaiheessa.

Tätä ei kuitenkaan suositella verkkokaupoille, sillä toiminto korvaa koko tuotantotilan mukaan lukien tietokannan.