Miten valitsen PHP-version WP.onessa

Zonerin WP.one WordPress-hosting sisältää oletusarvoisesti useita eri PHP-versioita käytettäväksi. Joskus on tarve muuttaa PHP-versio toiseen esimerkiksi epäsopivan teeman tai lisäosan vuoksi.

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka halutun PHP-version valitseminen onnistuu WP.onen hallintapaneelista käsin.

PHP-version vaihtaminen

PHP-version vaihtaminen on yksinkertainen prosessi. Kirjaudu aluksi sisään WP.onen-hallintapaneeliin.

Kirjautumisen jälkeen valitaan haluttu sivusto johon PHP versio on tarkoitus vaihtaa, tämä onnistuu klikkaamalla verkkotunnusta listasta.

PHP version vaihtaminen tapahtuu Asetukset välilehdeltä PHP-versio alasvetovalikosta.

Uusi PHP versio tulee voimaan sivustolle muutamassa minuutissa.

Jos sivusto ei toimi uudemmalla PHP-versiolla

Seuraa ensin yllä olevia ohjeita vaihtaaksesi PHP-versio takaisin aiempaan, jolloin sivusto palaa toimintaan.

Huom! Vanhaan PHP-versioon vaihtaminen on vain tilapäinen ratkaisu, sillä vanheneva versio poistuu aikanaan kokonaan käytöstä, minkä jälkeen sitä ei ole enää mahdollista valita.

Miten sivuston saa toimimaan uudella PHP-versiolla?

Lyhyt vastaus on ”päivittämällä sivusto”. Kun sivuston ohjelmisto ja lisäosat ovat ajan tasalla, niiden pitäisi toimia ajantaisaisella PHP-versiolla.

WP.one palveluun sisältyy automaattiset päivitykset sivustolla oleviin lisäosiin sekä teemoihin, jolloin päivitykset ovat pääsääntöisesti ajan tasalla. Mikäli sivustolla on käytössä Premium teemoja tai lisäosia on mahdollista, että näiden kohdalla päivitykset eivät onnistu automaattisesti, mikäli näiden lisenssi ei ole voimassa. Myös mahdolliset itse luodut teemat tai lisäosat eivät päivity automaattisesti, jolloin ne eivät välttämättä toimi oikein uudella PHP versiolla.