Let’s encrypt -sertifikaatin automaattinen uusinta epäonnistui

Tässä ohjeessa käydään läpi, mitä tehdä, jos saat seuraavan viestin koskien sertifikaatin epäonnistunutta uusimista. Sinulle on saapunut uusi viesti: Error during automated certificate renewal for [domain.fi]. Kyseessä on automaattisesti luotu viesti, joka ilmoittaa, että SSL-salauksen mahdollistavan Let’s Encrypt -sertifikaatin automaattinen uusinta ei onnistu. Usein syy tähän on se, että verkkotunnuksen liikenne ei enää ohjaudu Zonerille ja sertifikaattia ei siksi voida uusia.

Mikäli on kyse siitä, että verkkotunnuksen liikenne ei ohjaudu Zonerille, tuon SSL-salauksen uusinnan voi käydä ottamassa pois päältä kirjautumalla webhotellin hallintapaneeliin [esim. www10.zoner.fi:2222].

Huomaathan, että SSL-salaus kannattaa ehdottomasti olla aina päällä, joten varmistathan ennen uusinnan pois päältä ottamista, että salaus on käytössäsi jonkin toisen palvelun kautta. Lue lisää SSL-salauksesta ja SSL-sertifikaateista.

Asetus löytyy kohdasta Tilin hallinta -> SSL-sertifikaatit -> paina automaattinen uusinta pois päältä ”Disable Auto-Renew” nappia.

Viestit lakkaavat, kun automaattinen uusinta on otettu pois päältä. Mikäli verkkotunnuksen liikenne ohjataan jossain vaiheessa takaisin Zonerille, pitää sertifikaatti hakea uudestaan tällä ohjeella.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest