Spamassassin roskapostinsuodatuksen määrittäminen

Spamassassin-roskapostisuodattimen avulla voit hallita sitä, miten roskapostiksi luokiteltuja viestejä käsitellään. Voit myös asettaa sähköpostiosoitteita mustalle (estetty) tai valkoiselle (sallittu) listalle.

Viestit pisteytetään ja luokitellaan pisteytyksen perusteella roskapostiksi. Huomaa, että joskus suodattimeen voi syystä tai toisesta joutua myös viestejä, jotka eivät ole roskapostia. Suosittelemme tarkistamaan roskapostikansion säännöllisesti!

Spamassassin-roskapostisuodattimen käyttöönotto

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi domain, valitse ensin se domain, johon haluat kohdentaa muokkauksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Sähköpostien hallinta – Spamassassin-toiminnon määritys.

Klikkaa avautuvalla Spamassassin-toiminnon määritys -sivulla näkyvää sinistä painiketta Ota Spamassassin käyttöön.

Määritä suodattimen asetukset. Jos haluat estää tai sallia viestit domain-tasolla, kirjoita sähköpostiosoitteeksi *@domain.fi eli * korvaa kaikki merkit ennen @-merkkiä. Lopuksi tallenna tekemäsi muutokset.

Suodattimen muokkaaminen

Spamassassin suodatinta voi käsin ja/tai DirectAdmin hallintapaneelista muokata lähes rajattomasti. Asetukset tallentuvat käyttäjän kotihakemistoon ./spamassassin hakemiston alle user_pref tiedostoon. User_pref asetuksista tarkemmat tiedot täältä

Oppiva Bayes – suodatin:

Bayes – suodatin kerää tietoa automaattisesti tietyt pisterajat ylittävistä viesteistä (0.1 = oikeaa postia, 12 = roskapostia), mutta sille voi myös kertoa mitkä viestit ovat roskia ja mitkä oikeita jolloin se kerää tiedot myös niistä. Jos opettamista ei suoriteta odottaa spamassaassin kunnes bayes – suodatin on kerännyt yli 200 roskapostia sekä 200 oikeaa postia, jonka jälkeen myös bayes – suodatus otetaan käyttöön. Bayes – suodatin antaa lisäpisteitä vastaanotetulle viestille ja parhaimmillaan juuri nämä lisäpisteet riittävät ylittämään hylkäyskynnyksen.

SA-Learn käskystä tarkemmat tiedot täältä

Bayes suodattimen tiedostojen pienentäminen:

cd /home/user/.spamassassin

# Päivitetään tietokanta ajantasalle manuaalisesti #
sa-learn –force-expire

# Poistetaan vanhat tiedot #
sa-learn –clear

user_prefs asetuksia:

bayes_journal_max_size 102400
bayes_expiry_max_db_size 150000
bayes_auto_expire 1
use_auto_whitelist 0

# use_auto_whitelist 0 #
SpamAssassin has something called auto whitelist, which I’ve personally found completely useless. In fact, it increases spam levels for me. The SpamAssassin home page has more information about the Auto-Whitelist feature.

Tämän jälkeen voi auto-whitelist tiedoston poistaa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest