Miten käytän useaa domainia webhotellissa?

Yhteen webhotelliin on mahdollista lisätä useat verkkotunnukset. Zonerin webhotelleissa, jokaisella verkkotunnuksella on automaattisesti oma tiedostopolkunsa, jolloin verkkotunnukset, ja niihin asennetut sivustot, toimivat toisistaan erillisinä kokonaisuuksina, ilman erillisiä säätöjä.

Lisäverkkotunnus webhotelliin

Lisäverkkotunnus, tai lisädomain, tarkoittaa webhotellissa, varsinaisen pääverkkotunnuksen ohella, toimivaa toista, täysin itsenäistä verkkotunnusta. Mikäli lisäverkkotunnus asetetaan ohjaamaan liikenne samaan sivustoon kuin pääverkkotunnus, käytetään lisäverkkotunnuksesta usein myös termiä rinnakkaisdomain.

Kuinka saan lisättyä verkkotunnuksia webhotelliin?

Webhotelliin täytyy tilata halutut lisäverkkotunnukset sivustomme kautta. Etsi ja tilaa haluamasi domain täältä.

Tilauksen käsittelyn yhteydessä, lisäämme verkkotunnuksen webhotelliin ja rekisteröimme verkkotunnuksen, mikäli sitä ei vielä ole olemassa.

Huomioithan, että pienimmissä webhotellipaketeissamme on vain yksi tai kaksi tietokantaa käytettävissä. Suosittelemmekin päivittämään webhotellin Zoner Yrityswebhotelliksi, mikäli haluat käyttää useita tietokantoja tarvitsevia sivustoja yhden webhotellin alta.

Kuinka monta verkkotunnusta voi lisätä webhotelliin?

Yhdessä webhotellissa voi olla maksimissaan kuusi eri verkkotunnusta. Poikkeuksen muodostavat domainpointerina lisättävät verkkotunnukset.

Mitä hyötyä on laittaa useampi verkkotunnus yhteen webhotelliin?

  • Edullisempi webhotellin käyttö. Samalla webhotellin hinnalla ja pienellä lisäverkkotunnusmaksulla voi mahdollisesti hostata useamman sivuston kerralla.
  • Verkkotunnusten uudelleenohjausten teko. Webhotelliin liitetyt verkkotunnukset ja niiden kävijäliikenne on helppo ohjata yhdestä paikasta. Monesti onkin järkevää varata useita eri osoitteita ja muunnoksia kotisivujen osoitteesta, sekä ohjata ne kaikki yhdelle verkko-osoitteelle, jossa varsinainen sivusto toimii.

Mitä haittaa on laittaa useita verkkotunnuksia yhteen webhotelliin?

  • Webhotellin resurssit ovat yhteisiä. Näin ollen, yksittäisille sivustoille ei voi allokoida omia resurssejaan, vaan yksi sivusto voi helposti käyttää kaikille tarkoitetun levytilan ja siirtokaistan.
  • Webhotellin varmuuskopionti on yhteinen. Mikäli jokin menisi pieleen, ja jokin sivusto pitäisi saada palautettua varmuuskopiosta, palautuisivat kaikki sivustot kyseiseen tilaan, kumoten kaikki tämän jälkeen tehdyt muutokset sivustolla.
  • Mikäli yksi sivustoista hakkeroitaisiin, vaikuttaisi se todennäköisesti myös muihin sivustoihin, koska joudumme sulkemaan kaikki hakkeroituneet webhotellipalvelut tietoturvasyistä.

Mikä on domain pointer?

Domainpointer ohjaa yhden verkkotunnuksen osoittamaan johonkin toiselle verkkotunnukselle. Domain pointereita eivät koske samat rajat, eli maksimissaan kuusi verkkotunnusta per webhotelli, kuin normaalisti webhotelliin lisättäviä verkkotunnuksia.

Domain pointerina webhotelliin lisätyllä verkkotunnuksella ei kuitenkaan ole omaa tiedostopolkua tai mahdollisuutta käyttää sähköpostipalveluita.

Mihin domain pointeria käytetään?

Domain pointeria tarvitaan usein erilaisissa multi-asennuksissa, joissa yhtä ohjelmistoa ja asennusta käytetään usean eri sivuston pohjana.
Muun muassa monet verkkokauppaohjelmistot tarjoavat mahdollisuutena moniasennusta, jossa yhden hallintapaneelin alta voidaan hallita useita eri osoitteissa toimivia kauppoja kootusti. Tällöin itse fyysinen verkkokauppa-asennus sijaitsee yhden verkkotunnuksen alla sijaitsevassa sijainnissa ja eri verkkotunnukset ohjataan domainpointereiden avulla oikein asennukseen.