Älä jätä edullista Bing mainontaa huomioimatta!

Google Adwords mainonta lienee kaikille kotisivujen omistajille jo tuttu juttu. Välillä täytyy muistutella myös muiden hakukoneiden ja hakukonemainostuskanavien olemassaolosta.

Esimerkiksi Microsoftin Bing hakukonemainonta voi tuoda arvokkaita lisäkävijöitä ja asiakkaita, Googlen Adwords mainontaa edullisemmin hinnoin.
bing mainonta

Miksi harkita Bing mainontaa Google Adwordsin rinnalle?

Kaikki kunnia alkuun Googlelle, mikäli et vielä hyödynnä Adwords mainontaa liiketoiminnassasi, aloita se jo tänään. Bing mainonta kuitenkin tarjoaa yhden asiakashankintakanavan lisää Adwordsin rinnalle, vaikka kyse olisikin vain pienestä purosta.

Edullisempia klikkihintoja

Koska Suomessa Adwords on ylivoimaisesti suosituin SEM kanava, on Microsoftin Bing verkostossa mahdollisuus saada ostettua kävijöitä Google Adwordsia edullisimmin klikkihinnoin. Tämä ilmiö, ja molemmat mainosverkostot, perustuvat siis puhtaasti huutokauppamaiseen tarjoushinnoitteluun – Mitä enemmän mainostajia, sitä enemmän näkyvyydestä täytyy valitussa mainoskanavassa maksaa halutuista avainsanoista.

Suomessakin ovat Googlen klikkauskohtaiset hinnat monella alalla nousseet useisiin euroihin, jopa kymmeniin euroihin per klikki. Yhdysvalloissa kalleimmat Google Adwords klikkihinnat ovat jo yli 50 dollaria per klikkaus. Tämän pitäisikin ajaa useimmat yritykset jo väistämättä etsimään myös halvempia, vaihtoehtoisia markkinointikanavia.

Kaikki eivät käytä Googlea

Kyllä, luit aivan oikein. On olemassa myös käyttäjiä, joiden ensisijainen hakukone ei ole Google. Google on toki ylivoimaisesti suurin ja kaunein, mutta esimerkiksi Windows puhelinten omistajilla on Bing hakukone usein jätetty, tai jäänyt, käyttöön tehdasasetuksena.

Bing mainosverkoston käytöllä on siis mahdollisuus saada myös hieman lisää näkyvyyttä haltuun. Erityisesti, jos haluat tavoittaa vaikkapa juuri Windows phone käyttäjiä.

Bing mainonnan huonot puolet

Miksi Bing mainontaa ei sitten käytetä jokaisessa yrityksessä? Syy löytyy jälleen sen vähäisestä suosiosta. Vaikka tulokset olisivat hyviä ja asiakashankinnan kulut kadehdittavan pieniä, ei lukumäärällisesti usein puhuta kovinkaan useista tilaukseen johtaneista kävijöistä. Tämä johtuu siitä, että käyttäjämäärät ovat vain yksinkertaisesti pienempiä, kuin Googlen hakukoneella.

Moni kokeekin juuri mainoskanavan hallinnoinnin liian suureksi työksi hyötyyn nähden. On myös ymmärrettävää, että jos omaa osaamista hakukonemarkkinoinnista ei löydy, voi satojen eurojen kuukausipalkkioiden maksaminen ammattilaiselle, mainostilin hallinnoinnista, olla liian iso raha ja viedä kaiken hyödyn edullisemmista klikkihinnoista saman tien.

Kannattaa myös huomioida, että mainostili ja asiakaspalvelu eivät ole saatavilla suomeksi, vaan englannin kielen taitoa vaaditaan.

Valmiit mainoskampanjat suoraan Google Adwords -tililtä

bing google adwords import
Mikäli käytät jo Google Adwords mainontaa hyödyksesi, kannattaa tutustua myös mahdollisuuteen tuoda valmiit Adwords mainoskampanjat ja mainoksesi vaivatta Bing mainosalustaan sen sisäänrakennetun import -toiminnon avulla.

Tämä toiminto voi osaltaan auttaa myös vähentämään työmäärää mainostilien hallinnoinnin osalta.

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: