Asiakastarina: Annika Ollila

Juuso Kataja

Yhdeksi Suomen suosituimmista bloggaajistakin tituleerattu Annika Ollila vaihtoi valmiit blogialustat omaan WordPress asennukseen ja hankki hosting-palvelunsa meiltä.

Tässä kirjoituksessa Annika valottaa hieman valintojaan ja kertoo omia mielipiteitään uusittuun blogiinsa, WordPressiin ja verkkotunnuksiin liittyen.

Annika Ollila

Kuinka päädyit valitsemaan juuri oman WordPress -asennuksen, etkä esimerkiksi jotain valmista suosittua blogialustaa, kuten vaikka Bloggeria?
”Mä oon kirjoittanut blogia miltei kahdeksan vuotta, josta viisi viimeistä WordPress-pohjalla. Siispä siihen tottuneena olisi tuntunut vähän turhalta vaihtaa tässä vaiheessa takaisin esimerkiksi Bloggeriin, joka ei mielestäni ole ihan niin tehokas ja toimiva vaihtoehto kuin WP. Tutulla ja turvallisella (ja hyväksi todetulla) siis mentiin!

Valitsin omalle palvelimelle asennettavan WordPress version, koska se antaa mahdollisuudet muokata blogista juuri sellaisen, kuin haluan.”

Kuinka teknisesti orientoitunut olet itse? Kuinka hyvin hallitset WordPress -maailman vai onko sinulla tekninen tukihenkilö tai tiimi apuna näissä asioissa?
”Koska olen ollut WordPress käyttäjä jo useiden vuosien ajan, alkaa se olla aika hyvin hallussa. Aikaisemmin taustalla on ollut myös teknistä tukea, mutta nyt omalla domainilla olen täysin omillani ilman varsinaista taustatiimiä. Ainakin tähän mennessä ollaan onneksi säästytty sen suuremmilta ongelmilta!

Jos jatkossa kuitenkin tulisi ongelmia, joita en osaisikaan itse ratkaista, niin saisin varmasti kollegoiltani ja taitavilta ystäviltäni apua ongelmien selvittämiseen. WordPress itsessään on mun mielestä kuitenkin todella helppokäyttöinen ja sen saloihin pääsee sisälle nopeasti.”

Oma blogisi on hyvin selkeä ja kuvapainotteinen. Minkälaisia asioita arvostat blogin visuaalisuudessa ja mahdollisesti erilaisissa teknisissä toiminnoissa?
”Blogin visuaalisuus on mulle todella tärkeää ja siksi halusinkin saada ulkoasun kohdilleen ”just eikä melkein” -tyylillä. Halusin tehdä ulkoasusta mahdollisimman simppelin ilman mitään ylimääräisiä härpäkkeitä, jossa suuret ja laadukkaat kuvat ovat kaiken keskiössä.

Hyvä toimivuus on tietysti myös välttämätöntä ja siksi uuden sivun julkaisun jälkeen kysyinkin lukijoiltani, josko jonkin kohdan säätäminen tekisi luettavuudesta ja sivun käytöstä vieläkin mukavampaa. Vaikka kaunis ulkonäkö onkin tärkeää, niin vaikea luettavuus / käytettävyys ei luonnollisesti saa lukijaa palaamaan sivulle enää uudestaan.”

Mitä oma nimeäsi kantava verkkotunnus sinulle merkitsee? Miksi juuri annikaollila.fi eikä jokin muu osoite?
”Omaa nimeä kantava verkkotunnus oli omilleen muuttaessa asia, jota en edes harkinnut vaihtavani toiseen. Se on henkilöbrändin kannalta toimiva, mieleenpainuva ja tehokas myös sen suhteen, että blogiin suurelta osin liittyvistä sosiaalisista medioista löydyn myös samalla Annika Ollila nimellä.

Hankin itselleni sekä .fi että .com -tunnuspäätteet, jotka ovat kaksi yleisintä päätettä Suomessa. Näin blogiin pääsee kirjoittamalla kumman tahansa selaimeen, eikä lukijoita jää matkan varrelle, navigoidessaan uuteen osoitteeseen.”

Kuinka itse markkinoit blogiasi tai yksittäisiä kirjoituksiasi?
”Nostan jokaisen uuden postaukseni blogini Facebook-sivulle, sillä monet kiinnostuneet seuraavat uusia julkaisuja myös sitä kautta.
Mainitsen satunnaisesti uusista postauksista myös Instagram-tililläni, sillä sieltäkin tulee silloin tällöin suuria määriä liikennettä.”

Kiitos Annika. Annika Ollila -blogin löydät luonnollisesti osoitteesta: www.annikaollila.fi

Mitä palveluita oma WordPress-blogi vaatii?

Oma WordPress-asennus vaatii palvelintilaa. Pienemmille sivustoille riittää usein jo webhotelliympäristö, kun taas kävijämääriltään suositut sivustot tarvitsevat jo edistyneempää ylläpitoa. Suosituille blogeille ja verkkokaupoille suosittelemme erityisiä WordPress-optimoituja palvelupakettejamme.

Asiakaspalvelumme on myös apuna kaikissa palvelun valintaan ja käyttöön liittyvissä kysymyksissä.