Keskusteluforumin asennus webhotelliin

Webhotellista on moneksi, sillä tavanomaisten kotisivujen lisäksi, sinne voi helposti perustaa myös monenlaisia muita sovelluksia kuten blogin, verkkokaupan tai, kuten tässä kirjoituksessa käymme läpi, keskusteluforumin.

Keskusteluforumin asennus Installatronilla

Et välttämättä tarvitse mitään ladattavia ohjelmia tai edes etukäteisosaamista foorumin pystyttämiseksi. Webhotellin DirectAdmin hallinapaneelista nimittäin löytyy näppärä asennusohjelma nimeltä Installatron. Löydät sen hallintapaneelista kohdasta Web Applications.
keskusteluforumin asennus installatronilla

Installatron asentaa kaiken puolestasi

Löydä haluamasi sovellus tarkastelemalla lisää mahdollisia ohjelmia kohdasta view more. Valitse haluamasi ohjelma monista vaihtoehdoista. Keskusteluforumin asennus onnistuu useammallakin ohjelmistolla, kuten FluxBB, MyBB, phpBB, Simple Machines Forum, Vanilla Forums ja XMB Forum -nimisillä sovelluksilla. Uusia ohjelmistoja päivittyy aika ajoin Installatron asennusohjelmaan itsestään, joten kannattaa tutustua ohjelmatarjontaan säännöllisesti.

installatron sovellukset

Kun haluttu keskusteluforum ohjelmisto on löytynyt, klikkaa sovellusta ja valitse + Install this application -painikkeesta. Avautuvalta sivulta pääset vielä määrittämään keskusteluforumin määrityksiä kuten osoitteen asennettavalle sovellukselle. Asennusohjelma opastaa sinua asennuksessa ja luo tarvittavat tietokannat ja tunnukset käyttöösi.

tietokantojen määräHuomioithan myös, että sovellukset tarvitsevat toimiakseen tietokannan. Varmista, että webhotellissasi on vähintään 1 vapaa tietokanta. Näet sen yläoikealta esimerkkikuvan kaltaisesta inforuudusta.

Mikäli vapaita tietokantoja ei ole, aloita päivittämällä webhotellipalvelusi Zoner Yrityswebhotelliin olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Zoner Yrityswebhotelli sisältää rajattomasti tietokantoja, joten voit asentaa ja koekäyttää rinnakkain myös useampia ohjelmistoja.

Mikä keskusteluforum sovellus sopii juuri minulle?

Vaihtoehtoja on paljon ja tarjonnassa on selkeää runsauden tulvaa. Paras vaihtoehto löytyykin usein vain kokeilemalla. Itse asentelin jalkapalloseurallemme foorumin käyttäen MyBB -sovellusta, jonka havaitsin riittävän yksinkertaiseksi, mutta silti riittävän monipuoliseksi päivittelyyn ja keskusteluforumin hallitsemista ja moderointia varten.

Useimmiten asennus ja ohjelmistot ovat ensisijaisesti englanninkielisiä, mutta suomenkielisiä käännöspaketteja näyttäisi löytyy ainakin seuraaviin tarkoitukseen soveltuviin ohjelmiin:

phpBB
https://www.phpbb.com/customise/db/translation/finnish/

MyBB
http://community.mybb.com/thread-89482.html

FluxBB
http://fluxbb.org/resources/translations/

Käännökset ovat usein vapaaehtoistyönä toteutettuja, joten iso kiitos yhteisöille, jotka tekevät arvokasta työtä käännösten parissa!

Asentelethan sovelluksia omalla vastuullasi, sillä emme valitettavasti pysty todentamaan kaikkien ohjelmistojen tai niihin toteutettujen käännösten ja muiden kilkkeiden todenmukaisuutta tai toimivuutta webhotellissa.

Etkö ole vielä asiakkaamme?

Tutustu webhotelleihin

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest