Sähköpostilaatikon salasanan vaihtaminen

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka webhotellista luodun sähköpostilaatikon salasanan saa vaihdettua. Mikäli käytät webhotellin sijasta sähköpostiin erillistä Zoner Sähköposti -palvelua, löytyy oikea ohje täältä

Sähköpostilaatikon salasanan vaihtamiseen on useita eri tapoja. Käytettävä tapa riippuu käyttäjän hallintaoikeuksista ja siitä, onko vanha salasana muistissa.

Salasanan vaihtaminen, kun vanha salasana on tiedossa

Sähköpostin, kuten kaikkien muidenkin sähköisten palveluiden salasana on hyvä vaihtaa uuteen säännöllisesti.

Sähköpostilaatikon käyttäjä voi vaihtaa salasanan kirjautumalla sisään oman sähköpostinsa tunnuksilla osoittessa https://lomavastaaja.zoner.fi/  

Klikkaa Salasanan vaihtaminen

 

Anna nykyinen salasana ja uusi salasana. Vahvista vielä uusi salasana syöttämällä se uudestaan ja klikkaa Vaihda salasana.

 

Salasanan vaihtaminen webmailin kautta

Käyttäjät voivat itse vaihtaa oman sähköpostilaatikon salasanan Roundcube webmailin kautta.

Roundcuben webmailiin voi kirjautua yleensä omalla kotisivun osoitteella ja lisätä loppuun /webmail  esim. omayritys.fi/webmail

Roundcuben webmailiin voi kirjautua myös palvelimen osoitteella, wwwXX.zoner.fi/webmail jossa XX = sen webhotellipalvelimen numero, jolla kyseinen webhotelli on.

Kirjaudu sisään Roundcuben webmailiin. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi.

Siirry oikean yläkulman rataskuvakkeesta asetuksiin.

Valitse vasemmanpuoleisesta sarakkeesta Salasana.

Anna nykyinen salasana ja uusi salasana. Vahvista vielä uusi salasana syöttämällä se uudestaan ja klikkaa Tallenna.

Salasanan vaihtaminen, kun vanha salasana ei ole tallessa

Jos vanha salasana ei ole tiedossa, voi sen vaihtaa uuteen ainoastaan pääkäyttäjänä webhotellin hallintapaneelista käsin.

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi domain, valitse ensin se domain, johon haluat kohdentaa muokkauksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Sähköpostien hallinta – Sähköpostitilit

Sivulla näkyy lista käytössä olevista sähköpostilaatikoista. Klikkaa osoiterivin oikeassa reunassa olevaa + -merkkiä – Vaihda salasana/käyttäjätunnus.

Anna avautuvaan ponnahdusikkunaan uusi salasana. Voit painaa salasanarivin vasemmassa reunassa näkyviä noppia, jolloin ohjelma muodostaa automaattisesti turvallisen salasanan. Saat salasanan näkyviin klikkaamalla rivillä näkyvää silmä-kuvaketta. Kopioi salasana leikepöydälle klikkaamalla ilmoitusta. Salasana näytetään ruudussa vielä tallentamisen jälkeen, joten ei tarvitse säikähtää, jos se jää tässä kohtaa ottamatta talteen. Tallenna muutokset.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest