Kesäale! Valikoidut kansainväliset domainit nyt vain 2,95€ +alv. / 1.vuosi. Tilaa nyt!

URL-uudelleenohjauksen luonti

Voit tarvittaessa asettaa koko hallitsemasi verkkotunnuksen tai yksittäisen alasivun liikenteen ohjautumaan toiselle sivulle tai sivustoille uudelleenohjauksen avulla. Uudelleenohjaus on aina hyvä luoda, kun poistat jo julkaistun sivun verkosta tai kyseisen sivun url muuttuu.

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka saat luotua yksittäisen URL-uudelleenohjauksen webhotellin hallintapaneelin kautta.

Miksi uudelleenohjaus on tärkeää?

Uudelleenohjaus varmistaa, että kävijät löytävät aina hakemansa sisällön, vaikka sivuston osoitteet muuttuisivat, esimerkiksi sivustouudistuksen tai sisältöjen muokkauksien takia. Näin mahdollisesti vanhaa linkkiä seuraavien käyttäjien liikenne ohjautuu oikeaan paikkaan virheilmoitus -sivujen sijasta.

Uudelleenohjaus on kävijäliikenteen lisäksi arvokasta myös hakukonenäkyvyyden kannalta, sillä se auttaa säilyttämään sivun saavutetut hakukonesijoitukset, mikäli osoite jostain syystä vaihtuu.

Uudelleenohjauksen luominen

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi domain, valitse ensin se domain, johon haluat kohdentaa muokkauksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Tilin hallinta – Sivuston uudelleenohjaus.

Klikkaa avautuvalla Sivuston uudelleenohjaukset -sivulla näkyvää sinistä painiketta Luo uusi uudelleenohjaus.

Sivulla näkyvässä listassa näkyvät myös mahdolliset aiemmin luomasi uudelleenohjaukset. Niitä pääset hallinnoimaan laittamalla valinnan osoitteen edessä olevaan ruutuun.

Ruutuun aukeaa ponnahdusikkuna, johon voit nyt lisätä uudelleenohjauksen tiedot.

Kohtaan Paikallisen osoitteen polku laitetaan osoite, josta liikenne halutaan ohjata toiseen osoitteeseen.

Uudelleenohjauksen tyyppi voi olla pysyvä (301), väliaikainen (302) tai korvattu (303). Tällä valinnalla kerrotaan hakukoneille syy uudelleenohjaukselle. Jos et ole varma, mitä uudelleenohjausta haluat käyttää, käytä oletuksena annettavaa 301-uudelleenohjausta.

Lisää kohtaan Kohdeosoite se osoite, johon liikenne halutaan ohjata.

Tallenna muutokset klikkaamalla Luo -painiketta.

Uudelleenohjauksien erot

Vaikka kaikki uudelleenohjaukset näyttävät silmämääräisesti toimivan samalla tavalla, sisältävät ne tarkoitusperiltään suuria eroavaisuuksia. Väärän uudelleenohjauksen valinnalla voi olla merkitystä jopa sivujen hakukonenäkyvyyden kannalta.

301 uudelleenohjaus – pysyvä

301 uudelleenohjausta käytetään lähtökohtaisesti silloin, kun sivustolta poistetaan jokin osoite pysyvästi käytöstä ja sinne kohdistuva liikenne halutaan ohjata johonkin toiseen osoitteeseen. Tähän viittaa myös sen virallinen status code 301 Moved Permanently.

301 uudelleenohjausta käytetään myös, mikäli liikenne ohjataan salaamattomalta (http://) osoitteelta salattuun (https://) osoitteeseen. Nämä salauksesta aiheutuvat uudelleenohjaukset on kuitenkin mahdollista toteuttaa massana esimerkiksi .htaccess tiedoston kautta, eikä niitä näin kannata luoda yksitellen.

302 uudelleenohjaus – väliaikainen

302, eli väliaikainen uudelleenohjaus eroaa pysyvästä uudelleenohjauksesta periaatteeltaan. Myös se ohjaa kävijän määritetylle uudelle osoitteelle, mutta se samalla informoi hakukoneita siitä, ettei muutoksen ole tarkoitus olla pysyvä.

Käytännössä se tarkoittaa, ettei esimerkiksi Google pyri siirtämään uudelleenohjattavan sivun hakukonenäkyvyyttä uudelle sivulle, kuten pysyvän uudelleenohjauksen yhteydessä tapahtuisi.

303 uudelleenohjaus – korvattu

303 uudelleenohjaus on alunperin tarkoitettu ilmentämään ohjausta, jossa alkuperäinen resurssi, eli sivu, on korvattu kokonaan toisenlaisella sisällöllä.

Myös 303 uudelleenohjausta tulkitaan Googlen toimesta eri tavalla, kuin 301:ä ja useimmat hakukoneoptimoijat suosittelevatkin käyttämään sivujen uudelleenohjauksissa ensisijaisesti aina pysyvää 301 uudelleenohjausta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest