Webhotellin sähköpostitilien asetukset

Uusien sähköpostiosoitteiden luonti ja hallinnointi tapahtuu webhotellin hallintapaneelin kautta. Katso ohjeet täältä.

Sähköpostin asetukset

Kun haluat asentaa sähköpostilaatikon laitteellasi olevaan sähköpostisovellukseen, käytä näitä asetuksia.

Saapuvan postin IMAP-palvelinmail.zoner.fi
Lähtevän postin SMTP-palvelinmail.zoner.fi
Protokolla: IMAP tai POP3
SSL-suojaus: Kyllä
Palvelin edellyttää kirjautumista: Kyllä
Käyttäjätunnus[email protected]
Lähettäjän osoite: [email protected]

Portit

Käyttötapa POP3 IMAP4
saapuva posti SSL 995 993
lähtevä posti SSL 465 465
saapuva posti salaamaton 110 143
lähtevä posti salaamaton 587 587

IMAP vai POP? Protokollien erot:

IMAP säilyttää viestit palvelimella ja tukee palvelimella olevia hakemistoja, eli viestit voidaan järjestellä eri hakemistoihin. IMAP:n avulla palvelimella oleviin sähköpostiviesteihin voidaan päästä käsiksi useilta eri koneilta, kunhan vain käytetty sähköpostiohjelma tukee sitä.

POP3-protokolla kopioi ensin kaikki viestit palvelimelta sille laitteelle, josta yhteys on otettu. Samalla viestit hävitetään palvelimelta (ellei toisin määrätä). POP-protokollan etuna on, että siinä ei rasiteta palvelimen resursseja, eikä yhteyttä tarvitse pitää päällä viestien käsittelyssä. Viestit voi yleisesti lukea vain laitteelta, jolle ne on ladattu.

Webmail

Webmailin avulla voit lukea ja lähettää sähköposteja käyttäen internet-selainta. Voit ottaa yhteyden webmailiin millä tahansa nykyisellä webselaimella (Firefox, Chrome, Safari, Edge, Opera). Webmailia pystyy käyttämään myös älypuhelimilla tai tableteilla.

Kirjautuminen palveluun tapahtuu käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoite) ja omalla salasanalla. Webmail-ohjelmistona käytämme Roundcube- ja Horde-sovelluksia.

Webmail löytyy osoitteesta  https://webmail.zoner.fi  (Horde) tai webhotellisi palvelimen osoite* /webmail (RoundCube).

* Näet palvelimen osoitteen selaimesi osoiteriviltä, kun olet kirjautumassa webhotellin hallintapaneeliin. Palvelimen osoite löytyy myös webhotellin tilaamisen yhteydessä saamastasi asetuksia sisältävästä tervetuloviestistä. Kirjoita sähköpostipalvelimen osoite muodossa www25.zoner.fi eli jätä loppuliite :2222 pois. Vaihda numeron tilalle oman palvelimesi numero.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest