Miten WordPress asennus onnistuu?

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä ja valtaosa valitseekin sen omien kotisivujen alustaksi. Käymme tässä ohjeessa läpi, miten WordPress asennus onnistuu ja mitä siinä tulee huomioida. WordPress-asennus webhotelliin on helppo tehdä näiden kuvallisten ohjeiden avulla.

Jos haluat päästä vieläkin helpommalla, on WordPress-hosting sinulle paras vaihtoehto. Tällöin asennamme WordPress-julkaisujärjestelmän puolestasi.

Mitä ennen WordPress-asennusta tulee tehdä?

WordPress-kotisivut tarvitsevat aina jonkin osoitteen ja paikan, jossa ne sijaitsevat. Tätä varten hankitaan tyypillisesti webhotelli. Webhotelli sisältää kotisivutilan, verkkotunnuksen ja sähköpostin kätevästi samassa palvelussa. Voit tietenkin hankkia myös jo aiemmin mainitun WP.one-palvelun.

Asennusvaihtoehtoja on olemassa kaksi: asennusohjelman käyttö tai WordPress-asennus käsin. Huomattavasti helpompaa on asentaa WordPress webhotellin asennusohjelmaa käyttämällä.

WordPress asennus Installatron-asennusohjelmalla

  1. Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin tilauksen jälkeen saamillasi tunnuksilla.
  2. Valitse päävalikosta Lisätoiminnot – Installatron Applications Installer.
  1. Valitse sovelluslistasta WordPress, joka löytyy kategoriasta Sisällönhallintajärjestelmät.
  1. Eteen aukevalta näkymältä löytyy lisätietoja valitusta julkaisujärjestelmästä. WordPress-julkaisujärjestelmän asentamiseksi, valitse Asenna tämä sovellus.
  1. Aluksi määritetään sivuston osoite ja sijainti. Voit valita valmiiksi pudotusvalikosta ehdotettuja sijainteja sekä sen, käytetäänkö edessä www-etuliitettä vai ei. Polku-kenttä määrittää asennetaanko WordPress johonkin valitun verkkotunnuksen alikansioon. Mikäli tarkoitus on asentaa WordPress halutun osoitteen juureen, jätä Polku-kenttä tyhjäksi.
  1. Valitse asennettava versio ja asennuksen kieli. Oletuksena asennetaan aina uusin WordPress-versio suomenkielisellä hallintaliittymällä. Hyväksy WordPress-julkaisujärjestelmän asennusehdot. WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka käyttö ja muokkaus on ilmaista ja sallittua GNU-lisenssin pohjalta.
  1. Voit määrittää myös Installatronin automaattisesti hoitamaan tulevat päivitykset WordPress -julkaisujärjestelmään sekä -lisäosiin. Automaattisten päivitysten käyttö on erittäin suositeltavaa, koska näin voidaan välttyä erilaisilta julkaisujärjestelmän tietoturva-aukoista johtuvilta hakkeroinneilta.
  1. Määritä vielä sivuston hallintaliittymän admin-käyttäjänimi ja salasana. Näitä asetuksia voi muokata myös asentamisen jälkeen.
  1. Voit valita, kuinka usein varmuuskopio tallennetaan laittamalla valinnan kohtaan Anna minun hallinnoida näitä asetuksia, jolloin saat esiin lisää vaihtoehtoja.
  1. WordPress-asennus käynnistyy, kun klikkaat Asenna.

Voit koska tahansa myös poistaa Installatronilla tehdyn WordPress-asennuksen helposti webhotellin hallintapaneelista.

WordPress-asennusohje ilman apuohjelmaa

WordPress julkaisujärjestelmän asentaminen onnistuu tarvittaessa myös ilman Installatron-asennuohjelmaa. Tässä käydään vaiheittain läpi WordPress-asennus käsin suoraan palvelimelle.

  1. Lataa ensin itsellesi WordPressin asennustiedostot osoitteesta: wordpress.orgLöydät suomenkieliset asennustiedostot osoitteesta: fi.wordpress.org/
  2. Luo WordPressille yksi vapaa tietokanta webhotellisi DirectAdmin-hallintapaneelista kohdasta MariaDB-hallinta. Kirjautumisosoite sekä tunnukset hallintapaneeliin on toimitettu sinulle webhotellitilauksen käsittelyn yhteydessä. Tarvittaessa saat uudet tunnukset pyydettyä sähköpostitse asiakaspalvelustamme: tuki@zoner.fi.

    On suositeltavaa luoda yksi oma tietokanta jokaista samaan webhotelliin tulevaa WordPress-asennusta kohden.
  3. Lataa koneelle purkamasi WordPress-asennustiedostot FTP-yhteyden avulla haluttuun sijaintiin webhotellissa. Mikäli FTP-ohjelman käyttö ei ole tuttua, tutustu alkuun tähän ohjeeseen. Tiedostot voi helposti asentaa verkkotunnuksen lisäksi myös alidomainiin tai alikansioon. Tässä esimerkissä kuitenkin asennamme tiedostot suoraan verkkotunnuksen public_html-kansioon.
  4. Määritä tietokannan asetukset WordPress-asennukseesi vierailemalla asennuksen osoitteessa selaimellasi. Voit toki täyttää tietokannan asetukset valmiiksi wp-config-tiedostoon ennen tiedostojen siirtoa palvelimelle FTP-yhteydellä.
  5. Täytä loput määrityksesi sivustolle ja valmista! WordPress on nyt asennettu. Pääset kirjautumaan WordPress-hallintapaneeliin, kun kirjoitat selaimelle osoitteen, johon teit asennuksen sekä perään vielä /wp-admin