Mikä on webhotelli?

Webhotelli (engl. shared web hosting) on kotisivutila, jossa omat kotisivusi, verkkokauppasi tai jokin muu netissä toimiva ohjelmistosi sijaitsee. Joskus siitä käytetään myös suomenkielisiä nimityksiä verkkohotelli tai verkkoisännöinti.

Tässä kirjoituksessa käydään läpi, mikä on webhotelli, mitä eroja niissä voi olla ja miksi kannattaisi valita juuri Zonerin webhotelli.

Käytännössä webhotelli on palvelu, jossa asiakas vuokraa kotisivutilaa joltain siihen erikoistuneelta palveluntarjoajalta, kuten Zonerilta. Tuolla vuokratussa tilassa sijaitsevat kotisivusi ja sen tiedostot. Jos kotisivut tai verkkokauppa olisi talo, olisi webhotelli sen tontti.

Useimmat webhotellit sisältävät kotisivutilan lisäksi myös monia muita tarvittavia palveluita, kuten verkkotunnuksen, sähköpostilaatikoita ja verkkotunnuksen ohjauspalvelut (DNS). Webhotellit ovat edullinen ratkaisu omien kotisivujen perustamiseen ja ne soveltuvat niin yrityksille, yhdistyksille kuin yksityishenkilöillekin.

Periaatteessa kotisivut yritykselle voisi perustaa myös omalle kotona sijaitsevalle palvelimelle, mutta se vaatisi tietenkin melko edistynyttä osaamista. Usein huomattavasti helpompi ja parempi ratkaisu on juuri webhotellin tilaaminen. Tällöin esimerkiksi me Zonerilla huolehdimme kotisivutilasi toiminnasta ja voit keskittyä itse muihin asioihin.

Verkkohotelli eli webhotelli sijaitsee aina fyysiseti jollain palvelimella.

Onko webhotelleissa eroja?

Eri palveluntarjoajien webhotelleissa voi olla monenlaisia eroja. Osa eroista liittyy yleensä taustalla käytettävään tekniikkaan, osa hinnoitteluun ja osa asiakaspalvelun laatuun.

Kun vertaillaan webhotellipalveluita ja palveluntarjoajia, kannattaa miettiä, mitkä asiat itselle ovat tärkeitä. Toivooko esimerkiksi asiakaspalvelua suomeksi ja millaisia teknisiä vaatimuksia kotisivutilalle tulee käytettävästä ohjelmistosta johtuen.

On hyvä pitää mielessä myös se, että webhotellin nopeus vaikuttaa suoraan oman sivuston tai verkkokaupan nopeuteen. Hidas sivusto voi puolestaa vaikuttaa merkittävästi sivuston tuloksii – lue, miten kotisivujen latausnopeus vaikuttaa.

Valitusta palvelusta kannattaisi kuitenkin selvittää ainakin seuraavat asiat:

  • Mitä kaikkea palvelu sisältää (sisältyvätkö verkkotunnus ja sähköpostit)?
  • Onko palvelussa tarpeeksi levytilaa ja liikennöintiä tarpeisiisi nähden?
  • Pystyykö palvelussa käyttämään haluttua ohjelmistoa?
  • Sisältyykö palveluun SSL-sertifikaatti?
  • Minkälainen hallintapaneeli webhotellissa on? Pystyykö sitä käyttämään itse vai joutuuko aina pyytämään apua?
  • Jos tulevaisuudessa sivusto/verkkokauppa kasvaa, voiko myös webhotellia kasvattaa tehokkaammaksi ja mihin hintaan?

Miksi valita Zoner?

Tarjoamme nopeat ja toimintavarmat webhotellit asiakkaidemme käyttöön. Palvelu sisältää myös verkkotunnuksen ja sähköpostilaatikot samaan hintaan. Webhotellipalvelua voi myös helposti vaihtaa isompaan sivuston ja tarpeen kasvaessa.

Zonerin webhotelleissa on helppokäyttöinen DirectAdmin-hallintapaneeli, joten asikas voi tehdä myös itse monia muutoksia. Kattavan tukiohjeistomme avulla onnistut varmasti. Lisäksi osaava asiakaspalvelumme on apunasi viikon jokaisena päivä, eli et jää yksin mahdollisissa ongelmatilanteissakaan.

Kaikki webhotellipalvelimemme sijaitsevat fyysisesti Suomessa – sijainti on ihanteellinen, jos kotisivuillasi tai verkkokaupassasi käy paljon suomalaisia asiakkaita. Tilaa Zonerin webhotelli nyt riskittä 30 päivän tyytyväisyystakuulla!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest