WordPress -julkaisujärjestelmän asennus | Zoner.fi

Katso myös

WordPress -julkaisujärjestelmän asennus webhotelliin

WordPress asennus

WordPress julkaisujärjestelmän asennus on noussut suosituksi tavaksi ylläpitää kotisivuja tai perustaa blogi. Maailman suosituin sisälllönhallintajärjestelmä onkin pitkään ollut WordPress. Webhotelli on luonnollinen sijainti WordPress asennukselle ja tarjoaa myös fiksuja helpotuksia sen asennukseen.

Tämän kertaisessa ohjeessa käymme läpi, kuinka WordPress -julkaisujärjestelmän voi asentaa helposti myös itse webhotelliin.

Asennusvaihtoehtoja on kaksi. Joko wp-asennus suoritetaan käsin tai hyödyntämällä webhotellin mukana tulevaa Installatron -asennusohjelmaa. Käymme tässä ohjeessa läpi molemmat vaihtoehdot.

WordPress julkaisujärjestelmän asennus Installatron -asennusohjelmalla

 1. Kirjaudu sisään webhotellisi DirectAdmin hallintapaneeliin.

 2. Etsi osio Installatron Applications Installer, josta hallitaan olemassa olevia Installatron asennuksia sekä luodaan uusia asennuksia.

  webhotelli installatron wordpress

 3. Applications Browser -välilehdeltä, löydät kaikki Installatronin kautta asennettavissa olevat ohjelmat.

  Valitse WordPress, joka löytyy osion Apps for Content Management alta.

  WordPress asentaminen Installatron

 4. Eteen aukevalta näkymältä löytyy lisätietoja valitusta julkaisujärjestelmästä. WordPress julkaisujärjestelmän asentamiseksi, valitse Install this application.

  wordpress asennus installatron

 5. Install -sivulta valitaan asetukset WP-asennusta varten.

  Aluksi määritetään sivuston osoite ja sijainti. Voit valita valmiiksi pudotusvalikosta ehdotettuja sijainteja sekä sen, käyteetäänkö edessä www etuliitettä vai ei. Directory kenttä määrittää asennetaanko WordPress johonkin valitun verkkotunnuksen alikansioon. Mikäli tarkoitus on asentaa WordPress halutun osoitteen juureen, jätä Directory kenttä tyhjäksi.

  wordpress asennus sijainti

  Valitse WordPress -asennuksen versio sekä asennuksen kieli. Suositeltavaa on asentaa aina vain uusin versio, mutta joissain tapauksissa voi tarve olla myös vanhemmalle versiolle. WordPress on erityisen tunnettu aktiivisesta päivitystiheydestään.

  WordPress asennus suomeksi onnistuu valitsemalla Language pudotusvalikoksi Suomi.

  wordpress asennus suomeksi

  Hyväksy WordPress julkaisujärjestelmän asennusehdot. WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka käyttö ja muokkaus on ilmaista ja sallittua GNU lisenssin pohjalta.

  wordpress eula ehdot

  Voit määrittää myös Installatronin automaattisesti hoitamaan tulevat päivitykset WordPress -julkaisujärjestelmään sekä WP-lisäosiin.

  wordpress installatron backup

  Lopuksi määritä vielä käyttäjätunnukset asennukseen ja ohjelma suorittaa loput toimet puolestasi!

Voit koska tahansa myös poistaa Installatronilla tehdyn WordPress -asennuksen helposti webhotellin hallintapaneelista käsin.

WordPress julkaisujärjestelmän asentaminen käsin

 1. Lataa alkuun itsellesi asennustiedostot osoitteesta: wordpress.org

  Löydät myös halutessasi suomenkieliset asennustiedostot osoitteesta:
  http://fi.wordpress.org/

 2. Luo yksi vapaa tietokanta WordPressille webhotellisi Direct Admin hallintapaneelista.

  On suositeltavaa käyttää omaa tietokantaa jokaiselle erilliselle asennukselle, vaikka yhden tietokannan sisään olisikin mahdollisuus mahduttaa useampia asennuksia. Käytännössä tästä seuraa usein vain harmia tulevaisuudessa.

 3. Lataa koneelle purkamasi WordPress -asennustiedostot FTP-yhteyden avulla haluttuun sijaintiin webhotellissa.

  Tiedostot voi helposti asentaa verkkotunnuksen lisäksi myös alidomainiin tai alikansioon. Tässä esimerkissä kuitenkin asennamme tiedostot suoraan verkkotunnuksen public_html kansioon.

 4. Määritä tietokannan asetukset WordPress -asennukseesi vierailemalla asennuksen osoitteessa selaimellasi. Voit täyttää tietokannan asetukset toki jo valmiiksi wp-config -tiedostoon ennen tiedostojen siirtoa FTP-yhteydellä palvelimelle.

 5. Täytä loput määrityksesi sivustolle ja valmista! WordPress on asennettuna.

Etkö ole vielä asiakkaamme?

Tutustu webhotelleihin

, , , ,

Zoner Oy on osa Zoner Group -konsernia.