WordPress -julkaisujärjestelmän asennus | Zoner.fi

Katso myös

WordPress -julkaisujärjestelmän asennus webhotelliin

WordPress asennus

WordPress julkaisujärjestelmän asennus on noussut suosituksi tavaksi ylläpitää kotisivuja tai perustaa blogi. Maailman suosituin sisälllönhallintajärjestelmä onkin pitkään ollut WordPress. Webhotelli on luonnollinen sijainti WordPress asennukselle ja tarjoaa myös fiksuja helpotuksia sen asennukseen.

Tämän kertaisessa ohjeessa käymme läpi, kuinka WordPress -julkaisujärjestelmän voi asentaa helposti myös itse webhotelliin.

Asennusvaihtoehtoja on kaksi. Joko wp-asennus suoritetaan käsin tai hyödyntämällä webhotellin mukana tulevaa Installatron -asennusohjelmaa. Käymme tässä ohjeessa läpi molemmat vaihtoehdot.

WordPress julkaisujärjestelmän asentaminen käsin

 1. Lataa alkuun itsellesi asennustiedostot osoitteesta: wordpress.org

  Löydät myös halutessasi suomenkieliset asennustiedostot osoitteesta:
  http://fi.wordpress.org/

 2. Luo yksi vapaa tietokanta WordPressille webhotellisi Direct Admin hallintapaneelista.

  On suositeltavaa käyttää omaa tietokantaa jokaiselle erilliselle asennukselle, vaikka yhden tietokannan sisään olisikin mahdollisuus mahduttaa useampia asennuksia. Käytännössä tästä seuraa usein vain harmia tulevaisuudessa.

 3. Lataa koneelle purkamasi WordPress -asennustiedostot FTP-yhteyden avulla haluttuun sijaintiin webhotellissa.

  Tiedostot voi helposti asentaa verkkotunnuksen lisäksi myös alidomainiin tai alikansioon. Tässä esimerkissä kuitenkin asennamme tiedostot suoraan verkkotunnuksen public_html kansioon.

 4. Määritä tietokannan asetukset WordPress -asennukseesi vierailemalla asennuksen osoitteessa selaimellasi. Voit täyttää tietokannan asetukset toki jo valmiiksi wp-config -tiedostoon ennen tiedostojen siirtoa FTP-yhteydellä palvelimelle.

 5. Täytä loput määrityksesi sivustolle ja valmista! WordPress on asennettuna.

WordPress julkaisujärjestelmän asennus Installatron -asennusohjelmalla

 1. Kirjaudu sisään webhotellisi DirectAdmin hallintapaneeliin.

 2. Etsi osio Web Applications, josta löytyvällä view more -painikkeella, löydät täydellisen listan mahdollisista asennettavista ohjelmista.

  WordPress asentaminen Installatron

 3. Valitaan WordPress, joka löytyy osion Apps for Content Management alta, sekä seuraavaksi avautuvalta esittelynäkymältä + install this application.

 4. Install -sivulta valitaan asetukset WP-asennusta varten.

  Aluksi määritetään sivuston osoite ja sijainti. Voit määrittää asennettavan kansiorakenteen itse, tai valita valmiiksi pudotusvalikosta ehdotettuja sijainteja.

  Valitse WordPress -asennuksen versio. Suositeltavaa on asentaa aina vain uusin versio, mutta joissain tapauksissa voi tarve olla myös vanhemmalle versiolle. Kirjoitushetkellä, tuorein WordPress -versio on 4.0, joskin WordPress on tunnettu aktiivisesta päivitystiheydestään.

  Voit määrittää myös Installatronin automaattisesti hoitamaan tulevat päivitykset WordPress -julkaisujärjestelmään sekä WP-lisäosiin.

  Lopuksi määritä vielä käyttäjätunnukset asennukseen ja ohjelma suorittaa loput toimet puolestasi!

Voit koska tahansa myös poistaa Installatronilla tehdyn WordPress -asennuksen helposti webhotellin hallintapaneelista käsin.

,

Zoner Oy on osa Zoner Group -konsernia.