WordPress -julkaisujärjestelmän asennus webhotelliin

WordPress asennus

WordPress asennus on noussut suosituksi tavaksi ylläpitää kotisivuja tai perustaa blogi. Maailman suosituin sisälllönhallintajärjestelmä onkin jo pitkään ollut WordPress. Webhotelli on luonnollinen sijainti WordPress asennukselle ja tarjoaa myös fiksuja helpotuksia sen asennukseen.

Tämän kertaisessa ohjeessa käymme läpi, kuinka WordPress asennus webhotelliin onnistuu. Tarjoamme lisäksi myös WordPress-optimoituja WP-Cloud -paketteja, joihin WordPress asennus sisältyy aina valmiina.

Asennusvaihtoehtoja on kaksi. Joko wp-asennus suoritetaan käsin tai hyödyntämällä webhotellin mukana tulevaa Installatron -asennusohjelmaa. Käymme tässä ohjeessa läpi molemmat vaihtoehdot.

WordPress asennus Installatron -asennusohjelmalla

 1. Kirjaudu sisään webhotellisi DirectAdmin hallintapaneeliin.

 2. Etsi osio Installatron Applications Installer, josta hallitaan olemassa olevia Installatron asennuksia sekä luodaan uusia asennuksia.

  webhotelli installatron wordpress

 3. Applications Browser -välilehdeltä, löydät kaikki Installatronin kautta asennettavissa olevat ohjelmat.

  Valitse WordPress, joka löytyy osion Apps for Content Management alta.

  WordPress asentaminen Installatron

 4. Eteen aukevalta näkymältä löytyy lisätietoja valitusta julkaisujärjestelmästä. Uusi WordPress asennus webhotelliin onnistuu valitsemalla Install this application.

  wordpress asennus installatron

 5. Install -sivulta valitaan asetukset WP-asennusta varten.

  Aluksi määritetään sivuston osoite ja sijainti. Voit valita valmiiksi pudotusvalikosta ehdotettuja sijainteja sekä sen, käyteetäänkö edessä www etuliitettä vai ei. Directory kenttä määrittää asennetaanko WordPress johonkin valitun verkkotunnuksen alikansioon. Mikäli tarkoitus on asentaa WordPress halutun osoitteen juureen, jätä Directory kenttä tyhjäksi.

  wordpress asennus sijainti

  Valitse WordPress -asennuksen versio sekä asennuksen kieli. Suositeltavaa on asentaa aina vain uusin versio, mutta joissain tapauksissa voi tarve olla myös vanhemmalle versiolle. WordPress on erityisen tunnettu aktiivisesta päivitystiheydestään.

  WordPress asennus suomeksi onnistuu valitsemalla Language pudotusvalikoksi Suomi.

  wordpress asennus suomeksi

  Hyväksy WordPress julkaisujärjestelmän asennusehdot. WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka käyttö ja muokkaus on ilmaista ja sallittua GNU lisenssin pohjalta.

  wordpress eula ehdot

  Voit määrittää myös Installatronin automaattisesti hoitamaan tulevat päivitykset WordPress -julkaisujärjestelmään sekä WP-lisäosiin.

  wordpress installatron backup

  Lopuksi määritä vielä käyttäjätunnukset asennukseen ja ohjelma suorittaa loput toimet puolestasi!

Voit koska tahansa myös poistaa Installatronilla tehdyn WordPress -asennuksen helposti webhotellin hallintapaneelista käsin.

WordPress julkaisujärjestelmän asennus käsin

WordPress julkaisujärjestelmän asentaminen onnistuu tarvittaessa myös ilman Installatron asennuohjelmaa. Tämä jälkimmäinen ohje kuvaa WP asennuksen käsin palvelimelle.

 1. Lataa alkuun itsellesi asennustiedostot osoitteesta: wordpress.org

  Löydät myös halutessasi suomenkieliset asennustiedostot osoitteesta:
  https://fi.wordpress.org/

 2. Luo yksi vapaa tietokanta WordPressille webhotellisi Direct Admin hallintapaneelista, osiosta: MySQL Management.

  Kirjautumisosoite sekä tunnukset hallintapaneeliin ovat toimitettu sinulle webhotellitilauksen käsittelyn yhteydessä. Tarvittaessa saat uudet tunnukset pyydettyä sähköpostitse asiakaspalvelustamme: tuki@zoner.fi

  On suositeltavaa luoda yksi oma tietokanta jokaista samaan webhotelliin tulevaa WordPress asennusta kohden.

 3. Lataa koneelle purkamasi WordPress -asennustiedostot FTP-yhteyden avulla haluttuun sijaintiin webhotellissa. Mikäli FTP-ohjelman käyttö ei ole tuttua, tutustu alkuun tähän ohjeeseen.

  Tiedostot voi helposti asentaa verkkotunnuksen lisäksi myös alidomainiin tai alikansioon. Tässä esimerkissä kuitenkin asennamme tiedostot suoraan verkkotunnuksen public_html kansioon.

 4. Määritä tietokannan asetukset WordPress -asennukseesi vierailemalla asennuksen osoitteessa selaimellasi. Voit täyttää tietokannan asetukset toki jo valmiiksi wp-config -tiedostoon ennen tiedostojen siirtoa FTP-yhteydellä palvelimelle.

 5. Täytä loput määrityksesi sivustolle ja valmista! WordPress on asennettuna. Pääset kirjautumaan WordPressin hallintapaneeliin, kun kirjoitat selaimelle osoitteen, johon teit asennuksen sekä perään vielä /wp-admin

Etkö ole vielä asiakkaamme?

Katso Zonerin webhotellit

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: