Paranna WordPress sivuston hakukonenäkyvyyttä SEO lisäosan avulla

WordPress on ylivoimaisesti suosituin julkaisujärjestelmä kotisivujen ylläpitoon, joka näkyy myös sille kehitettyjen lisäosien määrässä ja laadussa.

Tässä kirjoituksessa tutustumme erääseen WordPress SEO lisäosaan, joka helpottaa hakukonenäkyvyyden parantamista WordPress sivuilla.

Yoast SEO – helppo ja ilmainen WordPress -lisäosa

WordPressiin löytyy runsaasti erilaisia SEO lisäosia, joista moni hoitaa homman, mutta erityisesti yksi on varma ja helppo valinta.

Miksi Yoast SEO on sitten hyvä WordPress lisäosa?

 1. Automaattiset Sitemap.xml tiedostot
  Se luo automaattisesti muun muassa hakukoneroboteille tarkoitetut sitemap.xml tiedostot, jotka kertovat Googlen boteille, mitä alasivuja sivustolta löytyy. Näin sivuston kaikki sivut indeksoidaan varmuudella ja ne löytyvät Googlesta.

  Aina kun luot lisää alasivuja ja artikkeleita, päivittyvät niiden tiedot suoraan myös sitemap.xml tiedostoon ja sitä kautta Googlen tietoon.
 2. Metatietojen asetus sisältösivuille
  Yoast SEO mahdollistaa myös asettaa SEO metatiedot kaikille sivuille ja artikkeleihin. Metatiedoilla on muun muassa suuri merkitys siihen, miltä hakutuloksesi näkyvät Googlen listauksessa ja kuinka aktivoit selaajia klikkaamaan juuri omaa hakutulostasi.
  SEO metatiedot
 3. Analysoi ja auttaa optimoinnissa
  Yoast SEO lisäosa käy myös läpi jokaisen sivun sisällön yksitellen ja opastaa toimista, jotka parantaisivat kyseisen sivun hakukonenäkyvyyttä. Voit määrittää jokaiselle sivulle tai artikkelille oman avainsanan, jonka optimoinnissa lisäosa pyrkii neuvomaan sisältöanalyysin avulla.
  WordPress SEO
 4. Ilmainen WordPress SEO lisäosa
  Yoast SEO on myös täysin ilmainen WordPress lisäosa. Sillä on runsaasti käyttäjiä ympäri maailman ja sitä päivitetään myös säännöllisesti.

SEO lisäosan asentaminen WordPressiin

SEO lisäosan asentaminen onnistuu suoraan WordPress sivuston hallintapaneelista. Toimi asennuksen osalta seuraavasti:

 1. Kirjaudu sisään WordPress hallintapaneeliin pääkäyttäjän tunnuksin ja valitse Lisäosat -> Lisää uusi
 2. Syötä oikeasta ylälaidasta löytyvään etsi lisäosia -kenttään: Yoast SEO ja paina enter -painiketta.
  yoast seo haku
 3. Oikea lisäosa pitäisi löytyä heti ensimmäisenä tuloksista. Paina seuraavaksi Asenna -painiketta
  Yoast SEO
 4. Seuraavaksi lisäosa asennettaan WordPress asennukseesi ja saat onnistumisesta ilmoituksen. Aktivoi lisäosa vielä painamalla: Ota lisäosa käyttöön.
  Yoast SEO asentaminen
 5. Tämän jälkeen lisäosa tarjoaa sinulle vielä opastettua tutustumista sen toimintoihin ja voit alkaa käyttää sitä sivustollasi.
Juuso Kataja

Webdesigner, sähköisen markkinoinnin ammattilainen, jonka intohimoihin kuuluvat mm. verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja WordPress.

Share
Tweet
Share
Pin
+1