Kesäale! Valikoidut kansainväliset domainit nyt vain 2,95€ +alv. / 1.vuosi. Tilaa nyt!

Domainpointerin luonti

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka voit luoda domainpointereita webhotellin hallintapaneelista käsin.

Mikä on domainpointer?

Domainpointerin avulla on mahdollista ohjata kokonaan halutun verkkotunnuksen liikenne toiselle verkkotunnukselle. Kyseessä ei ole pelkkä uudelleenohjaus, koska domainpointer mahdollistaa esimerkiksi tietyn ohjelmiston ja sivuston käytön useilla eri verkkotunnuksilla siten, että ohjattu verkkotunnus näytetään kävijälle hänen selaimessaan.

Domainpointerin ja lisäverkkotunnuksen erot

On hyvä huomioida, että domainpointerina lisättävä verkkotunnus ei mahdollista omaa kotisivutilaa tai sähköpostilaatikoiden luomista. Lisäverkkotunnuksena lisättävä domain saa oman kansiorakenteen ja mahdollistaa myös kotisivukoneen käytön webhotellista.

Mikäli haluat luoda samaan webhotelliin omat kotisivut tai sähköpostiosoitteet myös useammalle domainille, sinun tulee tilata haluttu domain lisäverkkotunnuksena sivujemme kautta.

Domainpointerin luominen

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi domain, valitse ensin se domain, johon haluat kohdentaa muokkauksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Tilin hallinta – Domainpointerit.

Klikkaa avautuvalla Domainpointerit -sivulla näkyvää vihreää painiketta Luo domainpointer.

luo domainpointer

Ruutuun aukeaa ponnahdusikkuna, johon voit nyt kirjoittaa lähdeosoitteen eli osoitteen, josta liikenne halutaan ohjata valittuun domainiin.

Luo aliaksena -valinta mahdollistaa lähdeosoitteen näkymisen selaimen osoiterivillä, vaikka varsinainen liikenne ohjautuukin kohdeosoitteen tiedostorakenteeseen. Tämä mahdollistaa monien multisite-toimintojen käytön, jossa yhden ohjelmistoasennuksen alta hallitaan useita eri sivustoja.

Mikäli haluat vain pelkän uudelleenohjauksen lähdeosoitteelta kohdeosoitteeseen, poista valinta ruudusta Luo aliaksena. Tallenna muutokset klikkaamalla Luo -painiketta.

Nyt listassa näkyy luomasi domainpointerit.

Paikallinen sähköposti -asetus

Paikallinen sähköposti -asetus määrittää palvelimelle, kuuluuko domainpointerilla ohjatun verkkotunnuksen sähköpostit ohjautua kyseiseen webhotelliin vai ei. Mikäli määritys on muodossa kyllä, välitetään Zonerin palvelimilta lähtevät viestit aina webhotelliin.

Domainpointerina määritetylle verkkotunnukselle ei ole mahdollista luoda webhotellissa omia sähköpostilaatikoita, mutta aliaksena määritetyn domainpointerin sähköpostiosoitteet uudelleenohjataan myös automaattisesti kohdeverkkotunnukselle.

Esimerkiksi jos pointtaat domaintestaus.com aliaksena kohteeseen domaintestaus.fi ja sinulla on webhotellista luotuna info@domaintestaus.fi-osoite, ohjautuvat myös info@domaintestaus.com-osoitteeseen välitetyt viestit kyseiseen laatikkoon.

Voit vaihtaa määritystä valitsemalla osoitteen edessä olevan ruudun ja valitsemalla joko Set Local Mail (kyllä) tai Set Remote Mail (ei).

set local mail

DNS-asetukset domainpointerille

Domainpointatulle verkkotunnukselle on mahdollista määrittää myös omat DNS-tietueet. Tämä on erityisen kätevää, mikäli esimerkiksi verkkotunnuksen jokin alidomain täytyy ohjata erilliseen palveluun tai verkkotunnuksella on sähköpostit ulkoisessa palvelussa.

DNS-asetuksia pääset muokkaamaan valitsemalla DNS-sarakkeen alta: Näytä

domainpointer dns-asetukset

Katso täältä tarkemmat ohjeet DNS-tietueiden muokkaamiseen.

Domainpointerin poistaminen

Domainpointerin saa poistettua käytöstä valitsemalla osoitteen edessä olevan ruudun ja valitsemalla: Poista

domainpointerin poistaminen

Erillinen ponnahdusikkuna kysyy sinulta vielä varmuudeksi, haluatko poistaa pointerin pysyvästi.

poista domainpointer

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest