Mikä on webhotelli? - Zoner Web Hosting

Katso myös

Mikä on webhotelli?

Webhotelli on nimitys palvelusta, jossa asiakas vuokraa tilaa tähän erikoistuneen palveluntarjoajan (ISP), kuten Zonerin, palvelimilta. Webhotelliin majoitetaan yrityksen kotisivut, verkkokauppa tai jokin muu netissä toimiva ohjelmisto.

Webhotellin palveluihin kuuluu myös paljon muita toimintoja, jotka ovat tärkeitä kotisivujen ja siihen liittyvien toimintojen hallinnassa, kuten sähköpostipalvelut, varmuuskopioinnit ja statistiikat eli sivujen kävijätiedot.

Hallintapaneelin avulla asiakas voi hallinnoida webhotellin ja samalla myös kotisivujensa eri ominaisuuksia. Zonerin DirectAdmin-paneeli on helppokäyttöinen ja selkeä väline tiedonhallintaan, eikä sen käyttäminen vaadi aiempaa tietoteknistä osaamista.

Mitä webhotellissa on hyvä huomioida?

Nopeus ja toimintavarmuus ovat keskeisiä asioita verkkosivujen toiminnassa. Tarjolla olevissa webhotelleissa on paljon eroavaisuuksia, vaikka nopealla vilkaisulla palvelut saattavat vaikuttaa samankaltaisilta. Kaikkia eroavaisuuksia ei ole mahdollista todeta ennen ostopäätöstä, mutta osa toiminnoista ja resursseista ovat vertailukelpoisia.
webhotelli
Webhotellin levytila. Levytilalla tarkoitetaan fyysistä, asiakkaalle varattua tilan määrää webhotellin palvelimelta. Levytilaa vievät kaikki sivuston tiedostot, tietokantaan tallennettu data sekä sähköpostit. Erityisesti sähköpostit saattavat olla melkoisia tilasyöppöjä, jolloin webhotellin levytilaa on hyvä pystyä kasvattamaan webhotellia isommaksi päivittämällä.

Webhotellin siirtokaista. Webhotellin siirtokaistalla tarkoitetaan sitä, kuinka paljon tietoa voi liikkua sivustosi ja kävijöidesi välillä kuukaudessa. Tämän määrää on lähes poikkeuksetta rajoitettu. Kotisivujen siirtokaistan tarve on kysymys, johon ei ole yksiselitteistä vastausta. Siirtokaistan käyttö on aina sivustokohtaista, mutta olemassa olevien sivustojen statistiikka voi auttaa tiedon löytämisessä.

Webhotellin tietokantojen määrä. Nykyaikaiset sivustot ovat yleensä toteutettu julkaisujärjestelmän avulla, jonka käyttäminen vaatii tietokannan. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että yksi kotisivusto tarvitsee yhden tietokannan. Edistyneemmät ja laajemmat sivustot saattavat koostua useista eri järjestelmistä, joista jokainen tarvitsee oman tietokantansa. Useimmiten webhotelleissa tarjotut tietokannat ovat MySQL tietokantoja.

Webhotellin tarjoajia on paljon sekä Suomessa että ulkomailla aina isoista yrityksistä mies ja palvelin -tyyppisiin kokoonpanoihin. Hinnat vaihtelevat laidasta laitaan, mutta usein hinta kuvaa tarjotun palvelun laatua.

Suosittelemme valitsemaan yrityksen, jonka palvelimet sijaitsevat Suomessa. Suomenkielisen, asiantuntevan palvelun lisäksi tästä on konkreettista hyötyä, koska sivuston vasteaika lyhenee, eli latautumisnopeus paranee.

Zonerin palvelintilat sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäellä sekä Espoon Innopolissa. Lue lisää Zonerin laitetiloista!

Mistä tiedän, mikä webhotelli soveltuu sivustolleni?

Asiakaspalvelumme auttaa sinua oikeanlaisen webhotellin valinnassa sekä käyttöönotossa. Kysymällä selviää, mikä on sinun tarpeitasi parhaiten vastaava palvelu.

Soita 010 235 6688 (ark. 8.00-18.00) tai lähetä sähköpostia: myynti@zoner.fi, niin autamme sinut eteenpäin!

, , , , ,

Zoner Oy on osa Hosting Group -konsernia.