WP-Cloud uudistuu

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja sen takia uudistimme myös suosittua WP-Cloudia. Kerromme tässä kirjoituksessa merkittävimmistä uudistuksista, jotka lisäävät palvelun toimintavarmuutta, skaalautuvuutta ja nopeutta entisestään.

WP-Cloud on WordPress-kotisivuille ja WooCommerce-verkkokaupoille optimoitu ylläpitopalvelu. Lue täältä, miksi WP-Cloud  on erityisen hyvä ylläpitoratkaisu.

Kubernetes – toimintavarmuutta ja skaalautuvuutta

Kubernetes (K8s) on avoimen lähdekoodin alusta, joka lisää WP-Cloudin ennestään korkeaa toimintavarmuutta ja parantaa palvelua käyttävien sivustojen skaalautuvuutta. Kubernetes on Googlen kehittämä alusta, jota monet yritykset jo hyödyntävät. Esimerkiksi Zalando ja Spotify hyödyntävät sitä laajasti omissa taustajärjestelmissään. Lähde: https://kubernetes.io/case-studies/

Olemme kehittäneet Kubernetes-alustaa WP-Cloudiin sopivaksi aktiivisesti jo vuoden ajan ja se on ollut tuotantokäytössä nyt viiden kuukauden ajan. Nykyiset WP-Cloud-asiakkaat tullaan siirtämään Kubernetes-ympäristöön vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kubernetes lisää WP-Cloudin toimintavarmuutta entisestään ja mahdollistaa saumattoman skaalautuvuuden.

Toimintavarmuus

Kubernetes on itsekorjautuva (engl. self-healing) järjestelmä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että sivuston toiminta tarkistetaan jatkuvasti ja jos sivusto ei jostain syystä toimi normaalisti, se käynnistyy automaattisesti toiselle palvelimelle. Aiemmin olemme tehneet tarvittavat muutokset ja mahdolliset korjaukset käsin, mikä on voinut aiheuttaa pientä viivettä.

Kyseessä on niin kutsuttu klusteroitu ympäristö, eli sivustoja ei ole sidottu yksittäiseen palvelimeen. Vikatilanteissa voidaan siis siirtää sivustoja tarpeen mukaan myös palvelimelta toiselle. Tämä parantaa entisestään WP-Cloudin korkeaa vikasietoisuutta.

Skaalautuvuus

Kubernetes mahdollistaa kotisivujen ja verkkokauppojen aiempaa saumattomamman skaalautumisen. Aiemmin esimerkiksi WP-Cloud Boost -lisäpalvelun aktivointi on kestänyt noin 5-10 minuuttia. Jatkossa Boost saadaan aktivoitua käyttöön sekunneissa.
WP-Cloud-palvelupaketin vaihtaminen ei myöskään enää aiheuta minkäänlaista katkosta sivuston toimintaan.

Saumaton skaalautuvuus mahdollistaa esimerkiksi isojenkin verkkokauppojen toiminnan Black Friday -kävijäpiikkien aikana. Lisäksi se tuo kokonaan uusia mahdollisuuksia ja tämän muutoksen ansiosta voimme palvella kaikenkokoisia asiakkaita entistä paremmin.

Joonas Vanhatapio on WP-Cloud:in perustaja ja nykyisin WordPress-liiketoimintajohtaja.

Erillinen päivitysympäristö

Huolehdimme jatkossakin asiakkaidemme päivityksistä, ja tätä varten otamme käyttöön uuden version kehittämästämme päivitysjärjestelmästä. Muutos on suurin ensimmäisen version julkaisun jälkeen ja se tuo monia merkittäviä etuja asiakkaillemme: se vapauttaa enemmän resursseja asiakkaan käyttöön, parantaa päivitysten läpimenoprosenttia ja kuvakaappaustarkistusten luotettavuutta.

Jatkossa asiakkaalla ei tarvitse olla vapaata levytilaa varmuuskopioita tai päivityksiä varten. Kotisivut tai verkkokauppa kopioidaan erilliselle päivityspalvelimelle, jossa tehdään päivitykset ja myös testataan niiden toimivuutta. Jos sivusto toimii päivityksen jälkeen normaalisti, tehdään päivitykset myös niin kutsutulle tuotantosivustolle. Tuotantosivustoon ei tehdä lainkaan muutoksia, jos päivityksissä havaitaan ongelmia.

Jatkossa päivityksiä tehdään myös osissa, mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi yhdessä lisäosassa oleva ongelma ei jatkossa vaikuta koko päivitysprosessiin. Tällöin ainoastaan ongelmia aiheuttava lisäosa jää päivittämättä ja kaikki muut päivitykset saadaan tehtyä normaalisti.

Päivitysten kuvakaappausvertauksia parannetaan, jotta vääriä positiivisia ei jatkossa tulisi yhtä paljon. Kuvakaappausvertaus ei ole aiemmin antanut kovinkaan luotettavia tuloksia sellaisilla sivustoilla, joissa on esimerkiksi vaihtuvia kuvia, chat- tai pop-up-ikkunoita. Jatkossa tavoitteena on, että työkalu osaa erottaa näistä johtuvat ja sivustolle kuuluvat muutokset, mahdollisista päivityksen aiheuttamista muutoksista.

WP-Cloud laajenee uusiin datakeskuksiin

Käytämme WP-Cloud-palvelimien infrastruktuurina maailman nopeimpia palveluntarjoajia. Seuraamme jatkuvasti eri palveluntarjoajien nopeuksia ja etsimme myös kokonaan uusia vaihtoehtoja. Pyrimme valitsemaan markkinoiden nopeimmat ja teknologialtaan uusimmat palvelimet asiakkaidemme käyttöön.

WP-Cloud ottaa käyttöön myös Hetznerin datakeskuksen Helsingissä.

Laajennamme toimintaa Suomessa myös Hetznerin Helsingin palvelinkeskukseen. Hetzner käyttää palvelimillaan AMD EPYC -prosessoreita, jotka ovat jopa 32,32 % nopeampia kuin pitkään johtavassa asemassa olleet Intelin prosessorit. Tämä takaa asiakkaan käyttöön aiempaa lyhyemmät prosessointiajat sivuston generoinnin osalta.

Lisäksi käytämme kuormituksen tasaajia (engl. load balancer) Health Check -toiminnolla varustettuna. Ne ohjaavat liikenteen aina toimivalle ja nopeimmin vastaavalle palvelimelle. Kyseessä on Hetznerin lisäpalvelu, joka on sisäänrakennettu uuteen WP-Cloudiin.

Hetznerin palvelinkeskukset sijaitsevat Suomessa ja Saksassa, joista ensimmäisenä otamme käyttöön Helsingin datakeskuksen ja myöhemmässä vaiheessa myös Saksan. Jos palvelinympäristö halutaan avata jonnekin muualle, onnistuu se jatkossakin UpCloudin kautta.

UpCloud on ollut pitkään WP-Cloud-palvelun käytössä ja jatkossakin sitä tullaan käyttämään myös Helsingissä. UpCloud avasi vasta uuden datakeskuksen New Yorkiin. Uudessa palvelinsalissa hyödynnetään jo AMD EPYC -prosessoreita ja ne ovat tulossa käyttöön myös muihin palvelinsaleihin.

Haluatko kuulla lisää WP-Cloudista ja siihen siirtymisestä?

Palveluumme sisältyy aina ilmainen siirto ja 30 päivän tyytyväisyystakuu, joten voit testata sitä riskittä! Kysy lisää ja varaa ilmainen konsultaatio alla olevasta kalenterista.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest