Suomen suosituimmat blogit

Kaisa Huttunen

Suomen suosituimmat blogit ovat varmasti monille tuttuja, sillä useimmilla on luonnollisesti myös todella paljon lukijoita. Ehkäpä olet myös itse tutustunut johonkin niistä? Harvemmin tulee kuitenkaan ajatelleeksi sitä, millä sanoilla kyseisiä blogeja haetaan.

Tässä kirjoituksessa käydään läpi, mitkä ovat Suomen suosituimmat blogit, millä hakusanoilla niitä etsitään ja millaisia aiheita käsitteleviä blogeja ylipäätänsä haetaan.

Haluaisitko perustaa oman blogin? Katso täältä ohje, jonka avulla onnistuu helposti blogin perustaminen.

Suositut blogit

Mitkä ovat Suomen suosituimmat blogit? Sen määritteleminen ei ole ihan helppoa, sillä esimerkiksi blogien lukijamäärät eivät välttämättä ole julkisesti saatavilla. Toisaalta tulokseen voi vaikuttaa myös se, mitä päätetään mitata eli mitataanko esimerkiksi ainoastaan lukijamääriä vai otetaanko huomioon myös vaikkapa sosiaalisen median kanavien seuraajamäärät.

Henkilö täyttää muistikirjaa, sillä suositut blogit vaativat pitäjältää suunnittelua ja vaivannäköä.

Yksi paikka, joka listaa suosituimpia blogeja on blogit.fi-portaali. Blogit.fi-portaali pitää yllä kerran viikossa päivittyvää listaa Suomen suosituimmista blogeista. Sen mukaan Suomen suosituimmat blogit ovat syyskuussa 2020, viikolla 38:

 1. Sara Parikka – lifestyle-blogi
 2. Kalastajan vaimo – lifestyle-blogi
 3. Oma Koti Valkoinen – sisustusblogi
 4. Keltainen talo rannalla – sisustusblogi
 5. But I’m a human not a sandwich – lifestyle-blogi
 6. Karkkipäivä – kauneusblogi
 7. Uusi Kuu – sisustusblogi
 8. Desire Nyman – perheblogi
 9. Iidan matkassa – perheblogi
 10. Virve Fredman | Ostolakossa – kauneusblogi

Lähde: Blogit.fi

Lista perustuu eri mittareihin, joita portaali ei halua julkisesti kertoa. Tätä listaa voidaankin pitää lähinnä suuntaa antavana. Portaali nimittäin edellyttää, että blogi on ilmoitettu sinne. Toki monet bloggaajat tekevät tämän jo ihan sen takia, että saavat uusia lukijoita haalittua.

Suositut blogit ja niiden hakuvolyymit

Mitä blogeja potentiaaliset suomalaiset lukijat sitten etsivät? Tarkastelimme blogeihin liittyviä hakusanoja ja niiden hakuvolyymejä Suomessa Ahrefs-työkalun avulla. Tarkasteltujen sanojen tuli sisältää blog-sana jossain muodossa, se sai siis olla myös osa sanaa tai sanayhdistelmää.

Listalta löytyi sekä suoraan tietyn blogin etsimiseen liittyviä sanoja että yleisempiä esimerkiksi tiettyä kategoriaa kuvaavia hakusanoja. Hakuvolyymien mukaan järjestetyn listan kärkipäähän nousi myös sellaisia blogeja, jotka eivät olleet lainkaan Suomen suosituimpien blogien listalla. Tällaisia olivat esimerkiksi Sande ja Sara Sieppi. Toisaalta osa blogeista löytyy myös molemmilta listoilta, kuten Sara Parikka.

Listalta löytyy Blondinbella, joka on itse asiassa ruotsalainen blogi, mutta sitä selvästi haetaan paljon myös Suomessa. Se olikin ainut ulkomainen blogi, joka nousi kymmenen haetuimman joukkoon.

Alla poimittu tuolta listalta kymmenen suurimmat hakuvolyymit saanutta bloggaajaa.

 1. sanden blogi – 2700 / kk
 2. kolmistaan blogi – 2000 / kk
 3. sara sieppi blogi – 1500 / kk
 4. erkki ahon blogi – 1200 / kk
 5. nude blogi – 1000 / kk
 6. blondinbella blogg – 1000 / kk
 7. sara parikka blogi – 800 / kk
 8. janni hussi blogi – 700 / kk
 9. nordnet blogi – 700 / kk
 10. jillan blogi – 600 / kk

On kuitenkin huomattava, että jos jotain blogia haetaan todella paljon pelkästään bloggajaan tai blogin nimellä, se ei nouse silloin lainkaan näihin tuloksiin. Hakuvolyymit siis hajautuvat tällaisessa tilanteessa useampien sanojen kesken. Tällainen on varmasti tyypillistä etenkin silloin, kun blogi tai bloggaaja on jo tunnettu.

Esimerkiksi Sara Parikan blogia haetaan eniten seuraavilla hakusanoilla:

 1. sara parikka – 19 000 / kk
 2. sara parikka blogi – 1700 / kk
 3. saraparikka – 700 / kk

Suosittua Kalastajan vaimo -blogia haetaan puolestaan paljon sekä blogin että itse bloggaajan nimellä:

 1. kalastajan vaimo – 24 000 / kk
 2. johanna alvestad – 1200 / kk
 3. kalastajan vaimo blogi – 500 / kk

Suosituimmat blogikategoriat

Mitkä ovat suosituimmat blogikategoriat? Tyypillisesti blogit jaetaan jonkinlaisiin kategorioihin niiden käsittelemän aiheen perusteella. Tyypillisiä blogikategorioita ovat esimerkiksi lifestyle, muoti ja matkailu.

Kävimme läpi näiden erilaisten blogikategorioiden suosiota hakuvolyymien perusteella. Hakuvolyymit voivat antaa arvokasta tietoa potentiaalisten lukijoiden määrästä, sillä mitä enemmän hakuja on, sitä enemmän on todennäköisesti myös potentiaalisia lukijoita.

Eniten hakuja kerääviä aihealueita olivat selvästi sisustus, ruoka ja terveys. Toki blogi on mahdollista saada menestymään myös näiden kategorioiden ulkopuolella, mutta potentiaalisia lukijoita voi olla silloin hieman haastavampi löytää.

Listasimme myös jokaisen kategorian suosituimmat hakusanat. Jos sinulla on jo olemassa oleva blogi, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti oman blogikategorian suosituimpiin hakusanoihin ja varmistaa, että ne löytyvät myös omasta blogista. Avainsanat ovat nimittäin olla keskeisessä roolissa uusien lukijoiden tavoittelussa.

Sisustusblogit

Sisustusblogit ovat hakumäärien ja erilaisten hakusanojen perustella todella suosittuja. Viisi suosituinta hakusanaa ja niiden hakumäärät olivat:

 1. sisustusblogi – 1600 / kk
 2. suomalaiset sisustusblogit – 700 / kk
 3. sisustusblogit – 500 / kk
 4. minimalismi blogi – 500 / kk
 5. sisustus blogi – 400 / kk
Ruokabloggaaja ottaa kuvaa annoksestaan. Suositut blogit voivat olla myös ruokablogeja.

Ruokablogit

Ruokablogit ovat hakumäärien perusteella heti sisustusblogien jälkeen suosituimpia. Ruokablogeja saatetaan hakea myös jonkin yksittäisen teeman ympäriltä, sillä esimerkiksi hakusanan vegaani blogi hakuvolyymi oli 2900.

 1. parhaat ruokablogit – 600 / kk
 2. ruokablogi – 600 / kk
 3. kasvisruoka blogi – 450 / kk
 4. leivontablogi – 400 / kk
 5. ruokablogit – 200 / kk

Terveysblogit

Tähän kategoriaan niputettiin erilaiset terveyteen liittyvät blogit. Blogit käsittelivät esimerkiksi sairauksia tai ei toivottua lapsettomuutta. Itse blogikategorian sanan terveys blogi hakuvolyymi oli vain 100. Selvästi useammin siis haetaan suoraan esimerkiksi sairauteen liittyvillä sanoilla.

 1. syöpä blogi – 600 / kk
 2. anoreksia blogi – 400 / kk
 3. lapsettomuus blogi – 250 / kk
 4. parantumaton syöpä blogi – 200 / kk
 5. lapsen syöpä blogi – 100 / kk

Sijoitusblogit

Sijoittaminen ja säästäminen kiinnostavat myös hakumäärien perusteella selvästi. Erityisesti haetaan sijoittamiseen liittyviä sanoja.

 1. sijoitusblogi – 500 / kk
 2. säästäminen blogi – 400 / kk
 3. sijoittaminen blogi – 350 / kk
 4. sijoitus blogi – 250 / kk
 5. sijoitusblogit – 80 / kk

Lifestyle-blogit

Lifestyle-blogeja haettiin selvästi vähemmän kuin suosituimpia blogikategorioita, vaikka usein juuri lifestyle-bloggaajat ovat erilaiste n suosituimmista blogeista kertovien listojen kärjessä. Todennäköisesti näitä blogeja haetaankin usein myös suoraan bloggaajan tai blogin nimellä.

 1. aikuisten naisten blogit – 600 / kk
 2. lifestyle blogi – 300 / kk
 3. oma aika blogi – 250 / kk
 4. sinkkublogi – 250 / kk
 5. lifestyle blog – 30 / kk
Lifestylebloggaaja ottaa kuvaa aamupalastaan. Suomen suosituimmat blogit ovat pääasiassa lifestyle-blogeja.

Perheblogit

Perheblogit ovat erilaisten listausten mukaan suosittuja, mutta niitä ei haeta juurikaan monien kategorioiden tapaan yleisillä hakusanoilla, kuten perheblogi (hakuvolyymi 40) ja perheblogit (30). Vaan ennemmin suoraan tiettyä aihealuetta, kuten raskautta tai vauva-aikaa koskien.

 1. raskaus blogi – 600 / kk
 2. vauva blogi – 300 / kk
 3. raskausblogi – 200 / kk
 4. erityislapsi blogi – 100 / kk
 5. raskausblogi 2017 – 60 / kk

Fitness-blogit

Vaikka varsinainen fitness-buumi taitaa olla jo hieman hiipumaan päin, ovat fitness ja treeni blogit edelleen suosittuja ainakin hakuvolyymien perusteella. Tähän kategoriaan yhdistettiin myös laihdutusta käsittelevät blogit, sillä usein niissäkin jaetaan erilaisia treeni- ja ruokavinkkejä.

 1. laihdutus blogi – 500 / kk
 2. juoksublogi – 200 / kk
 3. fitness blogi – 200 / kk
 4. painonpudotus blogi – 150 / kk
 5. fitness blogit – 60 / kk

Hääblogit

Hääblogit ovat selvästi suosittuja, vaikka usein yksittäisen hääbloggaajat eivät nousekaan mukaan erilaisiin suosituimpien blogien listauksiin. Hääblogeja haetaan myös jonkin verran yhdessä vuosilukujen kanssa.

 1. hääblogi – 450 / kk
 2. hääblogit – 150 / kk
 3. hää blogi – 40 / kk
 4. häät blogi – 40 / kk
 5. hääblogi 2020 – 40 / kk

Muotiblogit

Muotiblogeja haetaan selvästi hyvin yleisillä hakusanoilla, mutta jonkin verran hakuvolyymia tuli myös vuosilukuja sisältävillä hakusanoilla, vaikkeivat ne suosituimpien hakusanojen joukkoon mahtuneetkaan.

 1. muotiblogi – 350 / kk
 2. muoti blogi – 200 / kk
 3. muotiblogit – 100 / kk
 4. aikuisen naisen muotiblogi – 30 / kk
 5. muotiblogi 2017 – 10 / kk
Matkabloggaaja suunnittelee seuraavaa reissua.Matkablogit ovat myös suosittuja.

Matkablogit

Matkablogeja haettiin yleiset hakusanojen lisäksi myös jonkin verran matkakohteen perusteella, esimerkiksi Praha (hakuvolyymi 90) ja Kreeta (90).

 1. matkablogi – 250 / kk
 2. berliini blogi – 150 / kk
 3. matkablogit – 100 / kk
 4. matka blogi – 90 / kk
 5. travel blog – 90 / kk

Kauneusblogit

Kauneuteen tai kauneuden hoitoon liittyviä haetaan selvästi monia muita tässä esiteltyjä kategorioita vähemmän.

 1. luonnonkosmetiikka blogi – 250 / kk
 2. kauneusblogit – 150 / kk
 3. meikkiblogi – 70 / kk
 4. kauneusblogi – 60 / kk
 5. kosmetiikka blogi – 50 / kk

Muita paljon haettuja blogikategorioita

Lisäksi on myös muita suosittuja blogikategorioihin liittyviä hakusanoja. Listasimme tähän osioon sellaiset hakusanat, joita ei oli selvästi vähemmän, jolloin ne eivät nousseet omaksi kategoriakseen yllä olevaan listaukseen.

Tällaiset hakusanat liittyivät esimerkiksi pelaamiseen, koulutukseen ja erilaisiin harrastuksiin, kuten lukemiseen tai puutarhanhoitoon. Alla muutamia nostoja näiden kategorioiden suosituimmista hakusanoista ja niiden hakuvolyymeista.

 1. csgo blog – 500 / kk
 2. lääkis blogi – 450 / kk
 3. paranormaali blogi – 450 / kk
 4. kirjablogit – 450 / kk
 5. joulublogit – 300 / kk
 6. seksiblogi – 250 / kk
 7. yksinäisyys blogi – 200 / kk
 8. puutarha blogi – 150 / kk
 9. mökki blogi – 150 / kk
 10. käsityöblogi – 150 / kk

Perusta oma blogi helposti

Eikö sinulla ole vielä blogia? Oman blogin perustaminen sujuu vaivattomasti Zoner WP-Cloud-palvelun avulla. WP-Cloudissa asennamme suositun WordPress-julkaisujärjestelmän käyttövalmiiksi ja huolehdimme myös jatkossa päivityksistä toimivuustestauksineen.