WP-Cloudin vaikutus sivustojen nopeuteen

Juuso Lötjönen

Järjestimme syyskuussa 2021 kilpailun, jonka voittajat saivat käyttöönsä vuodeksi veloituksetta WP-Cloudin, WP Rocketin ja siihen gurujen tekemän optimoinnin. Testasimme WP-Cloudin ja WP Rocketin vaikutusta sivustojen nopeuteen kilpailun voittaneilla sivustoilla.

Esittelemme tässä kaksi kilpailun voittanutta sivustoa hieman tarkemmin tapaustutkimuksen muodossa. Molempien sivustojen kohdalla havaittiin merkittävä parannus sekä sivuston latausajoissa että nopeustestityökalujen antamissa arvosanoissa. 

Kotisivujen nopeuden merkitys

Kotisivujen nopeuden merkitys kasvaa jatkuvasti ja se vaikuttaa sekä käyttäjäkokemukseen että hakukonenäkyvyyteen. Google on kertonut suosivansa nopeasti latautuvia sivustoja, sillä ne palvelevat myös käyttäjiä paremmin. Lue aiheesta tarkemmin kotisivujen nopeus ja sen merkitys -kirjoituksesta.

Miten tapaustutkimukset tehtiin?

  1. Sivustoista otettiin ennen testit.
  2. Sivustot siirrettiin WP-Cloudiin.
  3. Sivustoille otettiin käyttöön WP Rocket.
  4. WP Rocketin asetukset optimoitiin ammattilaisten toimesta.
  5. Sivustosta otettiin jälkeen testit.

Kumpikaan tässä esitellyistä sivustoista ei alun perin sijainnut WP-Cloud-palvelussa, joten ennen testi on tehty sivustolle, kun ne sijaitsivat vielä vanhassa palvelussa.

Otimme kaikki testit sekä Google Lighthouse ja GT Metrix -työkaluilla, sillä erilaisten nopeustestityökalujen tulokset vaihtelevat hieman keskenään. Toki molemmat antavat aina vähintäänkin samansuuntaisia tuloksia.  

Tapaustutkimus 1: striimus.fi

Ennen

Testasimme striimus.fi-sivustoa Google Lighthouse-työkalulla ennen siirtoa, jolloin sivuston suorituskyky mobiiliraportin mukaan oli 81/100.

Google raportin mukaan kesti 2,4 sekuntia ennen kuin sivustosta näkyi käyttäjälle käytännössä mitään (First Contentful Paint) ja 5,8 sekuntia ennen kuin käyttäjä pystyi olemaan vuorovaikutuksessa sivuston kanssa (Time to Interactive).

Striimus Google Lighthouse tulokset ennen toimenpiteitä

Jälkeen

Teimme vastaavan testin sivustolle myös WP-Cloudiin siirtymisen ja WP Rocketin optimointien jälkeen. Suorituskyky arvoksi saatiin tällä kertaa 100/100

Aiemmin korkealla ollut First Contentful Paint -arvo tippui 2,4 sekunnista 1,0 sekuntiin ja Time to Interactive -arvo 5,8 sekunnista 1,0 sekuntiin.

Striimus Google Lighthouse tulokset ennen toimenpiteitä

Tapaustutkimus 2: hillava.com

Ennen

Testasimme hillava.com-sivustoa ennen siirtoa GTmetrix-työkalulla. Suorituskyvyn kokonaisprosentiksi sivusto sai 72 %.

GTmetrixin raportin mukaan sivuston kokonaislatausaika oli jopa 6 sekuntia, mikä on kävijälle todella pitkä aika odotella sivuston latautumista.

Hillava GT Metrix tulokset ennen toimenpiteitä

Jälkeen

Teimme myös vastaavan testin sivustolle WP-Cloudiin siirtymisen ja WP Rocketin optimoinnin jälkeen. Suorituskykyprosentiksi saatiin tällä kertaa 96 %.

Raportin mukaan sivuston kokonaislatausaika oli tippunut 6 sekunnista 1,1 sekuntiin.

Hillava GT Metrix tulokset jälkeen

Haluatko kuulla, miten WP-Cloud voisi nopeuttaa sivustoasi?

WP-Cloud on nopea, turvallinen ja luotettava ylläpitoratkaisu WordPress-sivustoille. Kaikki WP-Cloud-paketit sisältävät myös suositun nopeusoptimointilisäosan WP Rocketin oletuksena. Kokeile riskittä – palveluissamme on 30 päivän tyytyväisyystakuu! Kerromme myös mielellämme lisätietoja, laita meille viestiä chatissa tai sähköpostilla myynti@zoner.fi.